• Glassverket-spillerne før avkast mot Larvik på onsdag. Allerede søndag er det alvor i serien igjen, mot Oppsal.

Godt forberedt på hektisk januar

02.01.16 // Etter noen uker med mye høytid og mye cupfinale er hverdagen tilbake for Glassverket, og det kan slå positivt ut.

Skrevet av petertu

Cupeventyret er over og fyrverkeriet har landet, endelig står seriespill på menyen igjen. Trener Kenneth Gabrielsen tror ikke det blir vanskelig for spillerne å omstille seg til en travel januar måned.

– Jeg tror det blir null problem. Selv om vi tapte cupfinalen, tar vi med oss mye positivt fra den. Jeg synes også vi har lagt ned et veldig godt arbeid i oppkjøringen til cupfinalen og vårsesongen. Det er kamper spillerne synes er morsomt, så jeg tror bare de gleder seg til å komme i gang igjen. sier han.

Klikk her for billetter! Grundigligaen 1516: Glassverket – Oppsal, Drammenshallen, søndag kl 18.

Det er bare fire døgn som skiller cupfinalen mot Larvik og årets første seriekamp mot Oppsal. Det kan være at gjestene i Drammenshallen på søndag håper at Glassverket fortsatt ikke er helt har landet etter sølvmedaljen.

– Ja, det gjør de helt sikkert, og de slo oss jo i Vestfjorden cup tidlig i høst, og har nok tenkt til å prøve å gjenskape det. Men vi har pleid å ha et godt tak på Oppsal og spillerne våre er utrolig dedikerte og flinke til å prestere når de skal. Alt tilsier at formen er bra, og jeg gleder meg i hvert fall veldig til søndag, sier Glassverket-treneren.

Det er nesten ett år siden lagene møttes sist, i februar 2015. Da leverte Glassverket et fyrverkeri av en kamp i Oppsal Arena. Siden den gangen er spillere som Amanda Kurtovic og Izabela Duda blitt borte fra Oppsal.

– Ja, men de har fortsatt masse kvalitet i Anne-Kjersti Suvdal på venstrekant, landslagsspiller Vilde Mortensen Ingstad på linja og solide Marie Tømmerbakke i mål, for å nevne noen. Så det er ingen tvil om at vi møter et godt lag. Trenerne Børge Brown og Roger Gabrielsen har gjort en formidabel jobb med det laget, advarer Gabrielsen.

Glassverket ble tidlig slått ut av cupen av Oppsal i 1415-sesongen og har tapt en rekke treningskamper mot de hvite og blå, men i serien har de lilla vunnet samtlige møter siden opprykket. Oslo-laget har imidlertid store ambisjoner, og det er ingen grunn til å la seg lure av Oppsals sjetteplass på tabellen etter ni runder.

– De har elleve poeng, så hvis Oppsal vinner mot oss, så er de bare ett poeng bak. Vi må være på hugget, for vi møter et lag med mye entusiasme og et høyt toppnivå. Men alle vet at det har vi også, og at det er et lag vi normalt bør ha muligheten slå, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Well prepared for busy month
The holidays and the cup final are history, and now it is back to league matches again for silver medalist Glassverket.
– I don’t think there will be a problem for the players to readjust to everyday life again. Even though we lost the final, we did many positive things and I feel that we have prepared well for the spring season. I thin the players are looking forward to play in the league again, coach Kenneth Gabrielsen says.
Glassverket haven’t met Oppsal in an obligatory game since February last year, a match that Glassverket won impressively 26-18 away at Oppsal. The Oslo team are currently number six in the league.
– That’s right, but if they win, they are only one point behind us. They are a good team with a lot of enthusiasm. At their best, they perform at a very high level. But so do we, and normally we should have a fair chance of beating them, Gabrielsen says.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-S-S-S-S
Oppsal: T-S-S-S-U
Siste kamp først.

Siste møter:
2015 22/8 T 22-23 (TR, Sætrehallen)
2015 11/2 S 26-18 (GL, Oppsal Arena)
2014 17/12 T 22-28 (TR, Oppsal Arena)
2014 10/12 T 24-30 (TR, Drammenshallen)
2014 2/10 T 36-39* (NM, Oppsal Arena)
2014 28/9 S 28-26 (GL, Drammenshallen)
2014 23/8 T 19-23 (TR, Sætrehallen)
2014 19/3 S 31-22 (PL, Drammenshallen)
2014 8/1 S 26-22 (PL, Oppsal Arena)
2013 24/8 S 22-19 (TR, Sætrehallen)
2013 13/2 S 34-30 (PL, Oppsal Arena)
2013 6/1 S 34-27 (PL, Drammenshallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp. * Etter fire ekstraomganger, 27-27 ved ordinær tid.

Tilbakeblikket:

Trine Olsen jubler etter skåring mot Oppsal 6. januar 2013, en kamp Glassverket vant 34-27 i Drammenshallen.

Trine Olsen jubler etter skåring mot Oppsal 6. januar 2013, en kamp Glassverket vant 34-27 i Drammenshallen.