• Linn Andresen var bare et stort smil under oppvarmingen til cupfinalen.

Søvnløs opplading til cupfinalen

01.01.16 // Under et døgn før cupfinalen fikk Linn Andresen den beste julegaven – en plass i troppen mot Larvik.

Skrevet av petertu

Nadderud (glassverketelite.no): Da troppen ble tatt ut på ettermiddagen dagen før cupfinalen lot trener Kenneth Gabrielsen én plass stå ledig. Litt senere på kvelden var alle avveininger gjort i forhold til målvaktssituasjonen, og Linn Andresen fikk den siste plassen.

– Det var stort. Jeg visste det stod mellom tre spillere, så det var ganske nervepirrende å vente. Jeg fikk beskjed i nitiden på kvelden. Da visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg fikk nesten ikke sove den natta. I hvert fall tok det veldig lang tid før jeg sovnet. Jeg lå og tenkte på kampen, smiler Linn Andresen.

Andresen debuterte for A-laget til Glassverket i serien hjemme mot Molde i slutten av september. Og både mot Molde og i cupkampen mot Viking tre dager senere skåret hun sine første A-lagsmål for Glassverket. I cupfinalen ble hun sittende på benken, men i likhet med Guro Rundbråten var heller ikke Andresen spesielt skuffet over å ikke komme på banen.

– Jeg er ikke misfornøyd i det hele tatt. Det var en helt utrolig opplevelse bare å få være med på cupfinalen. Det føltes helt uvirkelig da vi gikk ut på banen for å varme opp før kampen. Det å synge nasjonalsangen, og det å takke alle Larvik-stjernene for kampen etterpå, det var helt spesielt, sier hun.

For bare et halvt år siden var spill for A-laget til Glassverket nesten en fjern drøm for Åros-jenta. Hun er ennå ikke fast i troppen, men er veldig fornøyd med utviklingen denne høsten.

– Det som har skjedd i høst hadde jeg ikke forestilt meg i det hele tatt i sommer. Det er ganske vilt, ler 18-åringen.

Les også om Line Ellertsen friske innhopp i cupfinalen her.

For mange i Glassverket var nok cupfinalen høydepunktet i julen 2015, og for Linn Andresen var cupfinaleplass langt på vei den beste julegaven hun kunne få.

– Ja, det tror jeg vi kan si. Det er ikke så mye som kan måle seg med en cupfinale, sier hun.

Av Peter Tubaas

Les også mer om selve kampen mot Larvik og om hvordan spillerne takket publikum etter cupfinalen.

ENGLISH: No sleep before the final
Talented Linn Andresen secured the last spot in the Glassverket squad for the cup final against Larvik.
– I was given the green light at nine o’clock the evening before. I didn’t sleep very well that night. I was thinking about the game, the 18 year old says.
She got her first matches for the A-team of Glassverket against Molde (league) and Viking (cup) in September. She never entered the floor against Larvik, but is still happy with her season so far.
– I could never have imagined what I have been experiencing this autumn in Glassverket. It’s been pretty wild, Andresen says.