• Emilie Christensen og Kari Brattset mener Glassverket vant kampen på tribunen.

– Vi vant kampen på tribunen

30.12.15 // Glassverket-spillerne hyller publikum etter cupfinalen mot Larvik. Utenfor banen var i hvert fall de lilla best.

Skrevet av petertu

Nadderud (glassverketelite.no): Det var ikke helt fullsatt i den nye cupfinalearenaen, men av de 1706 tilskuerne virket det som om aller fleste var der for å heie på Glassverket.

– Vi må rette en stor takk til publikum. De var helt fantastiske. Spesielt da vi fikk sølvmedaljene. Da hadde jeg gåsehud overalt. Jeg følte at hele hallen støttet oss da, sier Emilie Christensen til glassverketelite.no.

Glassverket hadde mobilisert ordentlig foran sin fjerde cupfinale, blant annet med et «vorspiel» i Glassverkethallen, før «festen» fortsatte i Nadderud Arena. Der vant de lilla supporterne «desibelkrigen».

– Jeg hørte de karakteristiske fløytene til Larvik-supporterne, men på ropingen var det Glassverket som dominerte, mener Emilie Christensen.

Foruten alle de trofaste supporterne fra Åskollen og Drammen, var det tilreisende både fra Årdal, Sarpsborg, Sverige og Bergen på tribunen. Foruten Christensens familie og venner var det kanskje noen Fyllingen-fans der, som varmet opp til herrefinalen.

– Jeg hørte de heiet noe sinnsykt på Emilie, så det må ha vært en stor heiagjeng fra Bergen her, smiler Line Bjørnsen. Hun la heller ikke spesielt merke til heiingen på Larvik.

– Nei, jeg tenkte i hvert fall ikke noe over det. Jeg hørte bare Glassverket. Det var veldig bra trøkk i publikum, og da er det ekstra kjekt å spille, sier hun.

Les også: Tok årets tredje sølv

Glassverkets toppskårer med fem mål, Kari Brattset, skryter også av Glassverket-fansen.

– Publikummet var fantastisk. Jeg hørte dem godt under hele kampen. Og det var jo litt gøy å se plakater med «Heia Kari» på. Det visste jeg ikke noe om på forhånd, så det var en kjempehyggelig overraskelse. Det var utrolig bra stemning og moro at så mange kom og heiet på oss, sier Brattset.

Glassverket-spillerne gratulerer Larvik med den fortjente gullmedaljen, og gledet seg samtidig også over sin egen sølvmedalje og all støtten fra tribunen.

– Takket være supporterne våre vant vi definitivt kampen på tribunen. Men vi skulle gjerne gitt dem enda mer valuta for pengene ved å vise mer av den mentaliteten vi hadde i andre omgang i større deler av kampen, sier Christensen.

Når nyttårsfyrverkeriet markerer slutten på 2015 på torsdag, kan Glassverket oppsummere året med tre ord: Sølv, sølv og atter et sølv.

– Det er ikke galt i det hele tatt. Hadde noen sagt til meg i januar at vi skulle stå igjen med tre sølvmedaljer etter 2015 hadde jeg ikke trodd på det. Jeg er dritstolt av denne gjengen og den innsatsen de legger ned hver eneste dag. Hardt arbeid lønner seg, sier Emilie Christensen.

Etter cupfinalefesten tilbringer spillerne kvelden på banketten i Gildehallen til Aass Bryggeri, et arrangement klubben har invitert til.

– Vi har all mulig grunn til å glede oss over de tre sølvene i 2015. Jeg synes nesten det er en bragd. Det har vært et helt fantastisk år med mye gøy, sier Kari Brattset.

Av Peter Tubaas