• Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp har slagplanen klar før cupfinalen.

Vil gjerne snyte Larvik for gullet igjen

29.12.15 // Sist Larvik tapte en cupfinale ble motstanderen ledet av Geir Oustorp. Han mener det er mulig å gjenta bragden i år.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Geir Oustorp har vært med på ni cupfinaler som trener eller spiller. I sin første sesong som Byåsen-trener i 2007 ledet han laget til cuptriumf mot Larvik.

– Det er et veldig stort og godt minne. Larvik var nesten like stor favoritt den gangen. Mulighetene er jo til stede for at vi kan gjøre det samme i morgen, sier Glassverket-trener Geir Oustorp.

Det var litt av et lag han trente den gangen, med spillere som syvmålsskårer Marit Malm Frafjord, Ida Alstad, Camilla Herrem, Gøril Snorroeggen, Tonje Nøstvold og Kari Aalvik Grimsbø, for å nevne noen.

– Byåsen var nok litt nærmere Larvik den gangen enn vi er nå. De fleste av spillerne har vært på A-landslaget, og vi hadde fullt lag tilgjengelig den dagen, minnes Oustorp.

Sjekk cupfinalefilmen vår!

Men selv med alle friske må det legges ned en fandenivoldsk innsats for å greie å slå et så solid lag som Larvik, enten vi skriver 2007 eller 2015.

– Alle var «på», så enkelt var det faktisk, sier Geir Oustorp om gulloppskriften fra åtte år tilbake.

Cupfinalen 2015: Glassverket – Larvik, Nadderud Arena, onsdag 30. desember 2015, kl 1700.

Larvik har spilt alle finalene fra og med 2002 og av de 13 har vestfoldingene bare tapt denne ene gangen. Glassverket fikk stryk av Larvik i seriekampen på bortebane i november.

– Når det først gikk som det gikk, er det bra at vi har muligheten til å revansjere det tapet nå. Resultatet får bli som det blir. Men det er moro å ha spilt seg fram til en cupfinale og få spille for full hall. Det må vi glede oss over, sier treneren.

– Det er naivt å tro at mulighetene er veldig store, ikke minst med tanke på at vi mangler toppskåreren vår. Men målet må være at vi spiller sånn at vi kan se hverandre i øynene etter kampen, sier Oustorp.

Glassverket har møtt Larvik ti ganger i serie, sluttspill og i treningskamper siden opprykket i 2012 – og tapt alle. Det nærmeste laget har vært en sensasjon var i den første sluttspillfinalen våren 2015, da Larvik vant med bare ett mål i Drammenshallen.

– Hvis vi får litt flyt i spillet og gjør det vi blir enige om, så tror jeg det kan bli en hyggelig opplevelse. Får vi tre fire-spillere opp på et maksnivå, så er jeg sikker på at det blir jevnt, sier Glassverket-treneren.

Kollega Kenneth Gabrielsen har nøyaktig den samme positivt nøkterne inngangen på kampen.

– Jeg har alltid som utgangspunkt at vi har en sjanse. Vi skal være stolt over at vi har kommet til cupfinalen, og så synes jeg det er morsomt om vi klarer å spille en god kamp. Det er smartest av oss å ikke fokusere så mye på resultatet, sier Gabrielsen.

Heller ikke Gabrielsen er komfortabel med hvordan Glassverket fremsto i bortekampen 18. november, da Larvik vant 29-18.

– Det vi lærte der nede, var at vi må ha spillerne på hundre prosent om vi skal ha en sjanse. Det hadde ikke så mye med taktikk å gjøre, men at vi må ha dagen. Hvis hver og en går i seg selv og tenker at dette bare er en håndballkamp, så trenger de bare å prestere det samme som de gjør på trening hver eneste dag, sier Gabrielsen.

Men Glassverket har bydd på trøbbel for Larvik før, og det jobbes hardt i dagene før cupfinalen med å finne ut hvordan man skal gi vestfoldingene kamp om gullet.

– Jeg kan ikke garantere at vi vinner, men jeg kan garantere at vi skal gjøre alt vi kan for å slå Larvik. Både under forberedelsene og i kampen, sier han.

Av Peter Tubaas

Siste møter:
2015 18/11 T 18-29 (GL, Boligmappa Arena)
2015 20/5 T 22-32 (SS, Runarhallen)
2015 13/5 T 27-28 (SS, Drammenshallen)
2015 14/1 T 16-26 (GL, Arena Larvik)
2014 5/9 T 20-33 (GL, Drammenshallen)
2014 25/1 T 22-35 (PL, Arena Larvik)
2013 29/9 T 21-32 (PL, Drammenshallen)
2013 28/8 T 21-32 (TR, Tjøllinghallen)
2013 23/1 T 24-33 (PL, Drammenshallen)
2012 22/9 T 17-28 (PL, Arena Larvik)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

ENGLISH: Would like to deny Larvik the gold medal again
The last time Larvik did not win the Norwegian Championships was in 2007, when Byåsen won the gold medal – with the current Glassverket coach Geir Oustorp in charge.
– That was a great experience and good memory. That is what can happen when every player is on top of their game at the same time. It might happen again tomorrow, but Byåsen was closer to Larvik back then, than Glassverket are right now. Especially when we take into account that our top scorer is missing, Geir Oustorp says.