• Både Martina Thörn (bak), Kari Brattset og Hege Bakken Wahlquist får support hjemmefra under cupfinalen. Bildet er fra mandagens trening.

Venter busslast fra Årdal

28.12.15 // Glassverket kommer til å få støtte fra langt flere enn sine aller nærmeste på Åskollen under onsdagens cupfinale.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Hege Bakken Wahlquist hadde egne fans på tribunen da hun gjorde comeback på landslaget på Gjøvik i november, og nå kommer enda flere for å heie på årdølen og Glassverket mot Larvik.

– Ja, det er skikkelig moro. Det kommer både familie og venner. Jeg tror det kommer nærmere 30 i buss helt fra Årdal. Det er stor stas, og jeg er veldig glad for at de vil komme på kampen, sier Hege Bakken Wahlquist før sin aller første cupfinale.

Enda litt lenger vei har Martina Thörns familie fra Sverige. De følger Glassverket-målvakten tett via nett og sosiale medier, men vil naturligvis gjerne sitte ringside under cupfinalen.

– Ja, mamma og hennes samboer, samt målvaktstreneren min fra Västerås, kommer fra Sverige. Det synes jeg selvsagt er veldig fint. Det er gøy er at det blir så mye folk i hallen, sånn som mot Györ hjemme. Da får man adrenalin i kroppen og hever seg det lille ekstra, sier Thörn.

Sjekk cupfinalefilmen vår!

Kari Brattset forteller at hun kommer til å få støtte fra både nærmeste familie og venninner fra Sarpsborg under cupfinalen mot stormakten Larvik.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg pleier ikke bli mer enn sånn passe nervøs, og satser på at det blir sånn nå også, sier jenta fra Varteig i Østfold.

Men med TV-sending og 2000 tilskuere hallen, hvorav mange man kjenner veldig godt fra før, oppleves det nok som ekstra viktig for spillerne å prestere i onsdagens historiske cupfinale.

– Jeg kommer til å være veldig spent. Men samtidig må jeg prøve å tenke at det bare er en vanlig kamp, så det ikke tar helt overhånd, sier Hege Bakken Wahlquist.

Årdølen har for alvor stabilisert seg på et høyt nivå i år og har skåret 33 prosent flere mål enn på samme tid i fjor. Larvik må være våkne for å stoppe den fotrappe kantspilleren.

– Jeg tror det blir hardt mot Larvik. Det kan vi ikke skyve under en stol. Men det er alltid en sjanse. Vi har vært nær dem før, men vi må være på vårt beste, alle sammen, sier Bakken Wahlquist.

Også Kari Brattset har hatt en formidabel utvikling denne høsten. Ser vi på målstatistikken har hun skåret 77 prosent flere mål i år enn etter tilsvsarende ni serierunder i fjor.

– Mulighetene mot Larvik er små, men jeg tenker alltid at vi har en sjanse, sier hun om gullsjansene på onsdag. Hun spiller også sin første cupfinale.

– Larvik har alt presset. Vi må bare ha det gøy og gjøre så godt vi kan. Det sier seg selv at det blir litt nerver, men det er kanskje det som skal til for å prestere det lille ekstra, sier Brattset.

Sverige har ikke en håndball-cup som Norge har, så for målvakt Martina Thörn er dette også første gangen. Men nervene blir ikke noe stort problem.

– Jeg bare gleder meg. Det blir kult. Mulighetene er ikke store når vi ser på hva vi presterte sist og på hva Larvik presterte mot oss, men vi har en sjanse, mener hun.

Thörn er også klar over at hun må spille en nøkkelrolle dersom Glassverket skal detonere en cupbombe.

– Jeg må opp på opp et vanlig, godt nivå. Men hele laget må prestere om vi skal vinne, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Busload coming in from Årdal
Årdal is a small municipality located in Western Norway, and the people there are very proud of their left wing player Hege Bakken Wahlquist and her performances for Glassverket. At least 30 friends and family will travel to the the Cup Final to cheer for Hege and her team mates.
– I am so happy that they will be here and support us. We really appreciate it, Bakken Wahlquist says.
The whole team is excited to be playing the Cup Final against the giant Larvik.
– There will be nerves, but I try not to think of it as anything but an ordinary match, she says.