• Finner Kristin Nørstebø og Glassverket godfølelsen mot Larvik?

Jakter den gode opplevelsen

27.12.15 // Det er få som tror Glassverket har en sjanse mot Larvik, men flere av spillerne har vært i ringen før og tror det umulige er mulig.

Skrevet av petertu

Ingen av spillerne på cupfinalelaget til Glassverket var født sist laget vant cupfinalen i 1981. Men flere av spillerne har cupfinaleerfaring fra andre lag.

– Vi må huske på at det bare er en vanlig håndballkamp. Men det er stort å spille en cupfinale, så man må passe på å nyte det når man er der, sier Pia Narvesen, som har tre NM-gull som Larvik-spiller.

Hun mener Glassverket kan gjøre det vanskelig for Larvik om de lilla klarer å gjenskape det de gjorde mot nettopp Larvik i sluttspillet i fjor – eller mot Györ i Champions League-kvalifiseringen.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det. Men alle må ha dagen sin. Alle må være opp mot 100 prosent. Og det kan skje, sier hun.

Selv om hun har spilt flere cupfinaler, tror hun aldri at hun helt vil bli kvitt spenningen i kroppen før en så viktig kamp.

– Det er veldig lenge siden jeg spilte cupfinale, så jeg kommer også til å ha nerver, men vi får håpe det bare er positive nerver. Jeg tror ikke man kan bli rutinert på å spille cupfinaler, sier hun.

Sjekk cupfinalefilmen vår!

For de aller fleste på laget er dette første møtet med en cupfinale. Line Bjørnsen har spilt to seniorfinaler og anbefaler alle finaledebutantene om å ikke la alvoret ta overhånd.

– De må ikke tenke så mye på at det er en cupfinale, men se på det som en vanlig kamp. Man må gjøre det samme som man gjør foran alle kamper. Det er selvsagt lettere sagt enn gjort, men det er vanskelig å si noe annet, sier Bjørnsen.

Hun har spilt to finaler for Stabæk og tapte begge mot Larvik. Med på de to kampene var også Glassverket-kollega Kristin Nørstebø.

– Det var to veldig forskjellige kamper. Den første spilte vi som om vi hadde alt å tape. Vi var veldig nervøse og tapte stort. Men i den andre så gikk vi ut på banen for å nyte det, sier hun.

Også Nørstebø mener at vi ikke må gjøre kampen til noe mer enn det den er.

– Jeg håper vi går ut sånn som vi gjorde på hjemmebane mot dem for et halvt år siden. Hvis vi er oss selv og gjør det vi pleier å gjøre, så blir det bra. Vi skal ikke gjøre noe annet enn å spille 60 minutter mot et lag vi spiller flere kamper mot hvert eneste år, sier hun.

Men Larvik har ikke tapt en cupfinale siden mot Byåsen i 2007.

– Alle vet at det blir tøft, men det hadde vært fryktelig passivt å gå ut og si at vi kommer til å tape. Vi skal spille sånn at vi kan gå av banen med en god følelse. Vi spiller for en god opplevelse, sier hun.

Sist lagene møttes liknet ikke Glassverket-spillerne på seg selv og laget fikk gjennomgå i Boligmappa Arena.

– Jeg bruker ikke noe mer tid på den kampen. Jeg tror bare at alle må finne en god følelse på trening de siste dagene, og jobbe med seg selv, i stedet for å fokusere på de man møter, sier Nørstebø.

– I seriekampen så vi tydelig hvordan det går når ingen har dagen. Men vi vet også hvor gode vi er når alle er på, advarer Pia Narvesen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Hunting the good feeling
The Glassverket players are eager to play the final against Larvik, which is only two days away. Some of the players have already played Cup Finals for other teams, and try not to become to nervous.
– I hope that we can perform as we did at home in the finals of last season. If we do what we usually do, we will do well. We know that the match will be tough, but we can not show up there and say that we want to lose. We will try to perform in such a way that we get a good feeling out of it, Kristin Nørstebø says.