• Emilie Christensen og Glassverket måtte både bruke muskler og være smarte i angrep mot Sävehof lørdag.

Glassverket vant bikkjeslagsmålet

19.12.15 // Glassverket ble taklet hardt, men beit godt fra seg selv også og klarte å sette de svenske mesterne på plass nok en gang.

Skrevet av petertu

Partille (glassverketelite.no): Sävehof leder den svenske ligaen suverent og er videre i Champions League, men Glassverket vant like godt sin andre treningskamp mot svenskene på under ett døgn med hele 30-23.

– Det er sterkt av oss. Det er jo det beste laget i Sverige, og dette viser forhåpentligvis at den norske ligaen er litt bedre enn den svenske. De var utrolig tøffe i spillestilen og ga oss den beste oppladingen til cupfinalen. De har nok fordelt spilletiden på hele laget, men det er uansett gode spillere vi spiller mot, sier Emilie Christensen, som skåret seks ganger mot Sävehof.

Glassverketspillerne tar dermed med seg en ekstra god følelse i bussen hjem til Drammen og årets julebord lørdag kveld.

– Det blir ekstra god stemning i kveld, når vi har med oss to seirer herfra. Vi har gledet oss til juleavslutningen helt siden vi startet planleggingen, smiler Hege Bakken Wahlquist.

Hun var i fyr og flamme nok en gang og ble toppskårer med syv mål mot Sävehof, blant dem to sleipe trickskudd fra kanten.

– Vi visste jo at de var gode, så vi er veldig fornøyde med å vinne begge kampene. Jeg er imponert over laget vårt. Jeg trodde Sävehof skulle slå hardere tilbake etter tapet i går, men vi var enda bedre i dag, sier Bakken Wahlquist.

Glassverket fordelte spilletiden godt også i dag, og alle som var på banen leverte solid spill mesteparten av tiden. Marte Langeli startet i mål og hadde en god første omgang. Lagene byttet på å lede før pause, men Trine Bronsta knallet inn 15-14 like før pausesignalet gikk. Etter pause stengte Glassverket nesten fullstendig bakover.

– Vi har aldri vært på det nivået i etablert forsvarsspill i så lange perioder før som nå. Vi tok helt brodden av dem med det fotarbeidet og intensiteten. At vi går så ofte riktig inn i taklingene er lenge siden jeg har opplevd. Det er også bra i etablert angrep, hvor vi prøver ut en del nye ting, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Han understreker at Glassverket møter et lag med internasjonalt snitt, som har et høyere balltempo enn de fleste norske lag og er i tillegg ekstremt tøffe i duellene. Men Glassverket hadde motgift mot det tøffe forsvarsspillet til svenskene.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi opptrer når motspillet kommer i angrep. Da klarer vi å være enormt kreative og finne nye løsninger. Det var vi gode på i dag, sier Gabrielsen.

Kampfakta: Sävehof – Glassverket 23-30 (14-15/9-15)
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 7, Tiril Günther Merg 4, Monica Iversen 1, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 5, Emilie Christensen 6, Pia Christine Narvesen, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen, Ane Landås Hovland.
Gule kort: Sävehof 1, Glassverket 1.
Tominuttere: Sävehof 2, Glassverket 0.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: A second victory against Sävehof
Glassverket showed the Swedes no mercy for the second day in a row and won 30-23 in a friendly match in Partille outside Gothenburg Saturday morning.
– I have never seen us play so well for so long periods in the defence before. Sävehof were tough in defence, but we were creative and found solutions anyway, coach Kenneth Gabrielsen says.