• Ane Landås Hovland jubler for skåring mot Stabæk sist helg.

Hovland i skåringsform

16.12.15 // Ane Landås Hovland ble Glassverkets toppskårer da andrelaget tok en sterk borteseier mot Gjerpen 2 onsdag kveld.

Samtidig som A-landslaget spilte mot Montenegro i VM, gjorde Gjerpen 2 og Glassverket 2 opp seg imellom i Skien, og det endte med en overbevisende 35-32-seier for de lilla.

– Det var jevnt hele veien, så vi er veldig fornøyde med å hale i land seieren til slutt, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

I helgen la junior elite grunnlaget for tre strake seirer i Lerøyserien med et ekstremt godt forsvarsspill. Mot Gjerpen var det sving over angrepsspillet også. Gjerpen ledet 18-17 til pause.

– Det ble vanvittig mye mål. Begge lagene peisa på fra start. Framover spiller vi helt fantastisk i dag. Vi slapp til litt for enkle ankomstmål bakover. Vi omstiller ikke raskt nok, så det kan vi lære av. Resten er veldig bra, sier Rødevand.

For elitelagets Ane Landås Hovland var kampen et nytt skritt i riktig retning etter armbruddet. Hun spilte seg varm i trøya i Bergen sist helg. Og nå fikk hun også dreis på avslutningene og skåret åtte av Glassverkets mål.

– Det var en veldig god kamp av Ane, som fikk mer spilletid enn vi tenkte ettersom Ida Gundhus Alexandersson fikk direkte rødt kort og måtte ut, sier Glassverket-treneren.

I mål delte Marte Langeli og Silje Meese Johannessen på oppgavene og leverte varene begge to. Positivt comeback også av Ine Egeland, som har vært ute med langtidsskade og som ikke var på banen i Bergen sist helg. I går hadde hun bursdag og i dag ble det fire fine skåringer på 17-åringen.

Kampfakta: Gjerpen 2 – Glassverket 2 32-35 (18-17/14-18)
2. divisjon 2015: Gjerpenhallen (Skien), onsdag 16. desember 2015 kl 20.00.
Glassverket 2: Marte Langeli, Silje Meese Johannessen, Nora Emilie Egge Johansen 1, Ane Landås Hovland 8, Ida Gundhus Alexandersson, Matilde Johansen 7, Andrea Charlotte Borge, Pernille Hyggen 4, Anna Aasprong Brekke 1, Stine Opseth 1, Marte Moen, Linn Andresen 7, Aino Lilleberg 2, Ine Egeland 4.