• Eline Rikartsen og Line Ellertsen er klare for å møte Sävehof (men ikke Jeanett Kristiansen i bakgrunnen, som er skadet).

Møter «uslåelige» svensker

15.12.15 // Glassverket får motstand av ypperste klasse i oppkjøringen til cupfinalen.

Skrevet av petertu

Til helgen spiller Glassverket to kamper mot den suverene svenske serielederen Sävehof, som er uten serietap etter ni runder i den svenske eliteserien.

– Det er perfekt treningsmotstander for oss akkurat nå. De er på et nivå et sted mellom Larvik og Glassverket, og dessuten får vi en ikke altfor lang vei ned til Gøteborg, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Partille Cup-arrangøren har vunnet serien i Sverige ni av de ti siste sesongene.

– De spiller i Champions League og har gjort det i mange år. Vi får virkelig kjørt oss og kunne ikke fått bedre matching enn det her, både med tanke på cupfinalen, men også før serien starter opp igjen bare noen dager senere, sier Gabrielsen.

Sävehof hadde to spillere i den svenske A-landslagstroppen, som ble slått ut i åttendedelsfinalen mot Danmark på søndag, Martina Thörns målvaktskonkurrent Johanna Bundsen og ikke minst kantprofilen Louise Sand.

– Det spørs om de har med seg landslagsspillerne allerede til helgen. Jeg vil tro at de fikk fri. Jeg tror ikke vi får se «Loui» Sand i de kampene, men vi vil helst møte et så godt lag som mulig, understreker Gabrielsen.

Sävehof har to seriekamper i romjulen, mot to lag på øvre halvdel av tabellen i Sverige, nemlig LUGI og Skövde.

– Vi tror vi er en god treningsmotstander for dem også. Vi ser fram til turen til Sverige, sier Gabrielsen.

Glassverket møter Sävehof i Partille kl 1800 fredag og på formiddagen lørdag. Full dekning av kampene naturligvis på glassverketelite.no og på våre Facebook-sider.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Ready for «unbeatable» Swedes
Glassverket prepares for the cup final against Larvik with matches against Sweden’s best team during the last decade, Sävehof.
– They are a perfect match for us right now. They play in the Champions League every year and have qualities that places them somewhere between Larvik and Glassverket. We are looking forward to the trip to Gothenburg, coach Kenneth Gabrielsen says.
Sävehof is unbeaten in the Swedish league this season with nine consecutive victories.