• Pernille Hyggen, Stine Opseth, Marte Moen og Anna Brekke jubler for 3x banens beste i helgen: Silje Meese Johannessen.

– Juniorlaget har knekt koden

14.12.15 // A-lagstrener Kenneth Gabrielsen tar av seg hatten for det spillet juniorlaget leverte i Bergen i helgen.

Skrevet av petertu

Samtidig som han fulgte A-landslaget i Danmark i helgen, har det tikket inn hyggelige meldinger på telefonen om juniorlagets tre strake seirer i Lerøyserien i helgen.

– Det er rett og slett imponerende. Nå har mange av juniorspillerne virkelig skjønt hva som skal til, og flere av dem kan fort være aktuelle for A-laget til Glassverket om ikke altfor lenge. De begynner å bli ordentlige håndballspillere, sier han.

Juniorlaget har holdt et godt nivå i flere år, men i høst har 18-årslaget tatt nye steg og stabilisert spillet på et høyere nivå.

– Juniorlaget har knekt koden. De har skjønt at de må trene godt over tid, og det ser vi resultatene av nå. Det er ikke tilfeldig, og trenerne Espen Rødevand, Morten Larsen og Tom Morten Svendsen må få mye æren for det, sier Gabrielsen.

Gabrielsen mener kontinuitet og samspill i arbeidet på både junior- og elitelagene kan være en suksessfaktor for Glassverket.

– Vi har jobbet noen år for å få til et toppidrettsmiljø også på junior elite. Det kommer ikke av seg selv, og det er alltid mange meninger om hvordan dette skal organiseres. Og selv om det neppe finnes noen fasit, så virker i hvert fall resultatene betryggende så langt, sier A-lagstreneren.

Han mener trenerressursene på både elite- og juniornivå må jobbe tett sammen.

– Det er helt avgjørende, og jeg synes vi snakker veldig godt sammen nå. I tillegg synes jeg Tom Morten, med hans lange fartstid i topphåndballen, har kommet med viktige bidrag med tanke på å få mer toppidrettsmentalitet inn i klubben. Alt arbeidet begynner å bære frukter, men det er fortsatt mye å jobbe med, sier Gabrielsen.

I helgen tok junior elite full pott i tre kamper i Lerøyserien, blant annet uten en ankelskadd Line Ellertsen og med Ane Landås Hovland bare så vidt tilbake etter skade og fortsatt forsiktig med skuddarmen sin. Men det er mange gode spillere å ta av, i tillegg til at laget har en trener som ser ut til å trykke på de rette knappene.

– Det er spennende at klubben har satset på en ung og ambisiøs trener som Espen Rødevand, en trener vi andre står hundre prosent bak. Han trener faktisk A-laget nå i kveld. Han viste potensialet sitt da han alene ledet J18 til seirer mot Bjarg, Stabæk og Fyllingen i helgen. Det er en stor prestasjon, sier Gabrielsen.

Og Gabrielsen vet litt hva han snakker om siden han som landslagstrener har ganske god kontroll på landets 98- og 97-årganger.

– Vi har et par spillere på LK98-landslaget fra både Stabæk og Fyllingen. Det er ikke noe dårlige lag Glassverket har møtt i helgen. Et godt Glassverket-år ble enda bedre når det avsluttes med junior elite på toppen av Lerøy-tabellen, sier Gabrielsen fornøyd.

Av Peter Tubaas