• Geir Oustorp er klar for VM i Danmark - på radio.

– Jeg må være ærlig

02.12.15 // Når VM i Danmark åpner på lørdag er Glassverkets Geir Oustorp på plass som ekspertkommentator på NRK Radio – og han kommer til å si det som det er.

Skrevet av petertu

Glassverket-treneren har fått rene drømmeoppdraget fra NRK. Han skal være med og kommentere alle Norges kamper direkte på radio.

– Det blir veldig moro å følge mesterskapet på den måten. Vi får sett alle kampene og være med på pressetreffene og mye av det som skjer rundt laget, så det blir spennende, sier Geir Oustorp til glassverketelite.no.

Oustorp har tidligere kommentert på radio fra EM for kvinner i Makedonia i 2008 og ikke minst på TV fra OL i London i 2012. Da fikk han selv høre det etter en av kampene til Norge.

– Ja, det ble noen reaksjoner. Men jeg må være ærlig. Da var Norge dårlige, og da må vi si det som det er, ellers er det ingen vits. Man blir engasjert, og man må stå for det man sier, sier han.

Oustorp har allerede rukket å bli varm i trøya, for han «tjuvstartet» på kommenteringen under Møbelringen Cup på Gjøvik og Lillehammer sist uke.

– Det som er utfordrende, er at de som hører på sitter i bilen eller andre steder, ikke foran TV-skjermen, så vi må være litt mer beskrivende. Vi må fortelle om det som skjer, men så går det så fort i håndball at man må ikke ha for lange utgreiinger heller, sier han.

Han blir i Danmark så lenge Norge er med. Og hvis Norge ikke er i finalen, kommenterer Oustorp den fra Oslo. Patrick Rowlands er hovedkommentator, mens Geir Oustorp er hans sidekick og skal bidra med de håndballfaglige analysene.

– Patrick er sjefen. Men han har også spilt håndball, så dette kommer til å gå helt fint, sier Oustorp.

Trenerkollega Kenneth Gabrielsen skal også nedover for å se Norges innledende kamper, som er helt utsolgt i Fredrikshavn. De to trenerne er det nærmeste Glassverket kommer representanter i VM, etter Veronica Kristiansens overgang til FC Midtjylland.

– Jeg tror hun blir enda mer sentral enn sist. Hun har en høy stjerne på landslaget og spiller mye, så hun kommer til å være mye involvert. Hun har hatt en fin høst hvor hun blant annet har fått prøve seg i Champions League, noe som helt sikkert har gjort henne til en enda bedre spiller, sier Oustorp om sin tidligere Glassverket-elev.

Av Peter Tubaas