• Jeanett Kristiansen i treningskampen hjemme mot Oppsal, like før hun pådrar seg skaden i høyrehånden.

Spent Kristiansen opereres tirsdag

23.11.15 // Jeanett Kristiansen blir lenge ute etter inngrepet som skal få skikk på håndleddet til Norges farligste skuddarm.

Skrevet av petertu

I snart 350 dager har den høyre hånden plaget Jeanett Kristiansen. Tirsdag skal hun opereres på Kongsberg sykehus.

– Jeg er selvfølgelig spent på operasjonen. Jeg håper og tror at det går bra og at hånden blir fin igjen. Men det tar litt tid, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Ekspertene mener at Grundigligaens toppskårer (delt med Andrea Hanssen, Rælingen, begge 64 mål) er ute i minst åtte uker etter operasjonen.

– Jeg får ikke kaste håndball før etter det. Jeg får ikke gjøre stort annet enn å løfte en melkekartong. Det blir kjedelig, men jeg er nødt til å fikse hånden nå. Jeg kan gjøre mye selv om jeg har gips, men jeg må justere treningen litt. Hvis alt går veldig bra har jeg et håp om å være klar litt før, sier hun.

Skaden pådro Kristiansen seg i treningskampen mot Oppsal i Drammenshallen 11. desember 2014. Det burde vært bra igjen for lengst.

– Problemet har vært at det ikke har grodd sånn som det burde. Jeg har ikke vondt her og nå, men det er stivt. Jeg kjenner det best etter kamp og trening, forteller Kristiansen.

Glassverket og Kristiansen har ventet lengst mulig for å få gjort unna operasjonen i pausen i desember. Uansett mister nøkkelspilleren minst fire seriekamper, to europacupkamper – og cupfinalen.

– Det er veldig surt. Det hadde betydd mye å spille den for Glassverket. Men jeg vil gjøre inngrepet nå, for å få hånden i orden. Det er på tide, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Kristiansen will undergo surgery
The Grundig League topscorer Jeanett Kristiansen need to undergo surgery with her right hand wrist that has been bothering her since almost a year.
– I am really looking forward to get it over with. This is the right time, but I am really sad that I will be missing out on the cup final and probably six other important games in the venue.