• Hardtskytende Matilde Johansen (arkivbilde).

Sikret seieren på tampen

23.11.15 // Matilde Johansen satte inn vinnermålet mot Kragerø da det var 15 sekunder igjen på klokka.

Skrevet av petertu

Glassverket 2 reiste seg kjapt etter nedturen mot Skrim 2 på fredag med 23-22 hjemme mot Kragerø søndag kveld.

– Det var godt å få den seieren. Vi stilte med tilnærmet likt lag som på fredag, men alle hadde gått i seg selv og tok seg sammen. Her ser vi hvor mye lenger vi kommer med riktig innstilling og maks innsats, sier trener Espen Rødevand.

Glassverket kom imidlertid bakpå og lå under 10-14 til pause hjemme på Åskollen.

– Vi synes resultatet var litt ”feil” etter første omgang. Vi spiller jevnt med dem hele veien. Vi har godt spill bakover og kommer til fine sjanser, men bommer litt for mye, sier Rødevand.

I andre omgang spiste de lilla seg sakte inn på Kragerø, som stilte med et vesentlig eldre lag enn Glassverket, som bruker sin junior elite-gruppe i 2. divisjon.

– Typisk for eldre lag er at det er mindre feil. De er mer tålmodige og skyter bedre. Derfor var det veldig bra at vi klarte å snu det, sier treneren.

Ti minutter før slutt var lagene likt. Silje Meese Johannessen spilte en ny, brukbar kamp i Glassverket-målet, og leverte noen matchavgjørende redninger. Det avgjørende målet knallet Matilde Johansen inn bare 15 sekunder før slutt.

– Vi har fortsatt for mange personlige feil, men det er veldig positivt at vi vinner en så tett match. Å holde hodet kaldt og gjøre kloke valg på slutten er en viktig erfaring, sier Espen Rødevand.

Av Peter Tubaas