• Zork Jagodina klarte på ingen måte å stå i mot presset fra Kari Brattset og Glassverket.

Storseier med en vri

21.11.15 // Bortekampen mot Zork Jagodina ble akkurat så lite spennende som ventet, men Glassverket tok grep for å få maksimalt ut av kampen.

Skrevet av petertu

Jagodina (glassverketelite.no): Med 29 mål å gå på var det aldri noen tvil om hvor det ville ende i Hala Sportava Jassa i Jagodina lørdag kveld.

– Det var litt tøffere i dag, men vi har kontroll på dem denne gangen også. Det var en god avslutning på en veldig fin høstsesong, sier Kari Brattset.

Med 120 tilskuere på tribunen styrte Glassverket showet i Jagodina. Hjemmelaget ledet riktignok 4-3 etter seks minutter, men gjestene var oppe i en syvmålsledelse, før det stod 17-14 til pause. Deretter var det kort prosess. Glassverket skåret 11 av de 12 første målene i andre omgang.

For å få litt mer ut av kampen delte Glassverket inn i to lag som skulle konkurrere om å gjøre det best mot serberne. Det var til slutt Geir Oustorps lag som seiret, med Kristiansen, Christensen, Ellertsen, Brattset, Bjørnsen og Narvesen på laget.

– Det blir litt spesielt å spille sånn. Vi er ikke vant til at byttene er klare på forhånd. Men det var veldig gøy, og det er klart det er prestisje å vinne en sånn intern duell, smiler Brattset.

Oustorps lag spilte de to midterste kvarterene og vant med ti mål mot Zork Jagodina, mens Gabrielsens seks utvalgte, Bakken Wahlquist, Bronsta, Iversen, Günther Merg, Nørstebø og Rikartsen vant med fem mål.

– Det trigget jentene å gjøre det på den måten. Det gjorde at vi fikk maks ut av en kamp vi hadde vunnet på forhånd, og så fikk vi jo et pent resultat i dag også, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket vant til slutt 38-23 og totalt 81-37 sammenlagt.

– Det er alltid gøy å vinne. Etter forrige kamp visste vi at vi burde vinne masse også her nede, og jeg synes vi innfridde. Men det var mer motstand i Jagodina i denne kampen. De var mer bestemte enn i Drammen, sier Hege Bakken Wahlquist, som var på det ”tapende” internlaget.

– Ja, det var litt kjedelig at mitt lag tapte. Alle har lyst å vinne. Men jeg synes det var veldig moro å gjøre det sånn. En intern konkurranse gjør at vi må være enda mer konsentrert. Man kan miste konsentrasjonen litt når man leder så mye, sier årdølen.

Trener Gabrielsen er fornøyd med gjennomføringen i en kamp som ingen trodde ville bli spennende.

– Jentene gjorde en veldig god jobb, og at vi reiste ned hit med full stall var veldig bra. Vi har fått en del lærdom om hva det vil si å spille på bortebane i europacupen, som kommer til nytte neste gang vi skal på tur, sier han.

Kampfakta: ZORK Jagodina – Glassverket 23-38 (14-17/9-21), sammenlagt 37-81.
Cupvinnercupen, 3. runde: Hala Sportova Jassa (Jagodina), lørdag 21. november 2015, kl 19.00.
Tilskuere: 120
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 7, Tiril Günther Merg 2, Line Bjørnsen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 4, Jeanett Kristiansen 8, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen 2, Trine Bronsta, Eline Rikartsen 2, Line Ellertsen 5, Monica Iversen 2.
Gule kort: Jagodina 3 Glassverket 2
Tominuttere: Jagodina 3 Glassverket 2

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Glassverket secured the 4th round place
With a massive 81-37 win against Zork Jagodina, Glassverket is qualified for the Last 16 of the Cupwinners Cup. Glassverket won the second leg away in Serbia with 38-23 Saturday night. To make the most of the match, Glassverket divided the squad into to separate teams that competed internally.
– We chose to do it like that to maximize the output. The players liked it and performed well today. Even though we win comfortably we have learned a lot about playing away matches in Europe, coach Kenneth Gabrielsen says.