• Kari Brattset og Glassverket fikk røff behandling av Marit Malm Frafjord og Larvik.

– I dag fikk vi deng

18.11.15 // Larvik lot ikke Glassverket leve lenge i håpet om en sensasjon i toppkampen i Grundigligaen onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Larvik (glassverketelite.no): Det stod 2-2 etter tre minutter. Det var det nærmeste Glassverket kom Larvik i Boligmappa Arena, hvor hjemmelaget til slutt vant 29-18.

– I dag fikk vi deng. Skulle vi klart å henge med i kveld måtte vi vært på maks av det nivået vi kan være på, både enkeltspillere og som lag. Og det er imponerende hva Larvik leverer, uke etter uke, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket forsvarte seg brukbart, og Martina Thörn, som ble friskmeldt i siste liten, leverte en godkjent kamp i mål. Men framover ble de lilla for forutsigbare og lite varierte i skuddene, som i all hovedsak kom bakfra. I mål hadde dessuten Sandra Toft en strålende kveld for Larvik.

– Dette var kjipt. Det ble altfor stor forskjell på lagene. Toft gjør en kjempebra kamp og redder mye. Vi kom til mange sjanser, men det ble for mye bom, sier Kari Brattset, som ble kåret til Glassverkets beste.

– Jeg synes vi skyter Sandra Toft god. Hun er en god keeper, men i dag skyter vi for enkle skudd, legger Pia Narvesen til.

– Om vi hadde hatt litt mer kraft i avslutningene, og plassert dem litt høyere, så kunne vi fått litt flere mål i hvert fall. Men vi var langt unna i dag. De var bedre enn oss på absolutt alt, sier Gabrielsen.

Larvik hadde Kurtovic, Wojtas og to ganger Mørk på tribunen, men Glassverket klarte ikke å utnytte seg av det som så ut som et skadeskutt hjemmelag.

– Vi hadde trua på å vinne, men i dag klaffer det ikke nok til at vi kan klare det. Larvik er naturligvis også veldig gode, med klassespillere på alle plasser, sier Brattset.

Med 13-7 til pause hadde Glassverket et slags «heng» på giganten fra Vestfold før andre omgang, og selv om det blitt mer trøkk etter pause, var Larvik bedre på alt.

– Det man bakerst i hodet fryktet skulle skje, det skjedde. Det blir vanskelig når vi taper overtallsperiodene våre 2-0, sier Pia Narvesen etter møtet med gamleklubben.

De lilla måtte dermed gi fra tabellteten som laget har hatt siden slutten av september. Tertnes overtok lederplassen etter ettmålsseiren mot Vipers, mens Larvik inntok andreplassen i Grundigligaen.

– Vi vet hva som bor i laget vårt og trodde vi hadde en mulighet. Men det er ikke mange av oss som har dagen i dag. Skal vi ta Larvik må alle være på topp. Det blir en lang busstur hjem og jeg kommer ikke til å sove godt i natt. sier hun.

Kampfakta: Larvik – Glassverket 29-18 (13-7/16-11)
Grundigligaen 1516. Boligmappa Arena (Larvik), onsdag 18. november 2015, kl 19.00
Tilskuere: 2050
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 2, Tiril Günther Merg, Line Bjørnsen 1, Kristin Nørstebø 5, Kari Brattset 5, Jeanett Kristiansen 1, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen 2.
Gule kort: Larvik 3 Glassverket 2
Tominuttere: Larvik 2 Glassverket 1

Av Peter Tubaas

ENGLISH: No mercy from giant Larvik
The match was even after three minutes, but never again. Even with several key players injured, Larvik showed strenght and beat Glassverket easily Wednesday evening.
‘We never had a chance. All of the players and the team as a whole would have had to be at their peak if we were going to beat Larvik tonight. I am impressed with how well Larvik performs, week after week, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.