• Line Ellertsen knaller til mot Fredrikstad i kampen på søndag.

Ellertsen vil ha revansje mot Danmark

16.11.15 // Line Ellertsen gruer seg ikke å møte europamesterne med ungdomslandslaget i turneringen Scandiberico, som går på hjemmebane i slutten av november.

Skrevet av petertu

Det var neppe noen tvil om at Line Ellertsen skulle med i troppen til turneringen i Oppland 27. – 29. november, som nettopp har blitt offentliggjort, selv om hun ikke vil være like kategorisk selv.

– Jeg håpet i hvert fall å få være med. Det blir gøy med landslag igjen, sier Line Ellertsen til glassverketelite.no.

I EM i Makedonia i august fikk Ellertsen og Norge stryk av Danmark, som vant med 20 mål i den siste kampen i det innledende gruppespillet. Danmark vant både EM og Ungdoms-OL i sommer.

– Det tapet sitter i ennå. Det er litt irriterende. Jeg gleder meg til å få en skikkelig revansje mot Danmark. Jeg føler vi har utviklet oss en del, både individuelt og som lag siden den gangen, sier hun.

Scandiberico er en årlig turnering for de yngste juniorlagene, som arrangeres på den iberiske halvøy, det vil si Spania/Portugal eller i Scandinavia. Norge skal møte Portugal, Danmark og Sverige.

– Portugal og Sverige har vi slått tidligere, så jeg håper vi klarer å gjøre det igjen. Men det pleier å bli jevnt, så vi må prestere for å vinne mot dem også, understreker Glassverket-spilleren.

I helgen spilte Ellertsen 3. runde i cupvinnercupen mot Zork Jagodina den ene dagen og juniorkamp i Lerøyserien mot Fredrikstad dagen etter.

– Det er gøy begge deler. Det har vært planlagt en stund, for jeg visste vi ikke hadde kamp på søndag. Jeg vil gjerne ha med meg litt av alt, smiler hun.

Rogalandsjenta er suveren toppskårer på LK98 med 118 mål på 21 kamper, et snitt på 5,6. Flere hadde det blitt om hun ikke ble hjemme fra Ungdoms-OL i juli på grunn av skulderskaden. Nest flest skårede mål har Mari Finstad Bergum med 112 mål. Men hun har spilt 27 kamper og har et snitt på 4,1 mål pr kamp.

Landslagstrenere er Vigdis Holmeset og Glassverkets egen Kenneth Gabrielsen.

Kampoppsett:
27/11 17.00 Norge – Portugal, Campus Arena
28/11 11.30 Norge – Sverige, Gjøvik Fjellhall
29/11 11.30 Norge – Danmark, Campus Arena

Turneringen går samtidig med Møbelringen Cup, med tidligere Glassverket-profil Veronica Kristiansen som en av stjernene på laget.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Ellertsen wants ‘revenge’
Norway is hosting the Scandiberico tournament with Portugal, Sweden and Denmark visiting the city of Gjøvik the last weekend of November. Line Ellertsen is the only selected Glassverket player in the team, but she shows an offensive attitude before the matches.
– I am looking forward to get a decent revenge against Denmark after the big loss against them during the European Youth Championsships in August, she says.
Line Ellertsen is the top scorer of the Norwegian youth team with 118 goals in 21 matches.