• Glassverket foran sin forrige europacupkamp - mot Györ.

– Oppskriften blir fysikk og tempo

13.11.15 // Glassverket sliter med småskader, men håper tempoet blir for høyt ZORK Jagodina på lørdag, som har fått trøbbel i serien hjemme i Serbia.

Skrevet av petertu

Fredag den 13. november er på dagen to måneder etter at Glassverket sparket Györ på leggene i Champions League-kvalifiseringen. Men lørdag starter e-cupen for alvor.

– Jagodina er et helt annet kaliber enn Györ, naturligvis, men det er alltid spennende å møte lag og spillere vi aldri har sett «live» før, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

HUSK: Glassverket – ZORK Jagodina, 3. runde i Cupvinnercupen, Drammenshallen (Drammen), lørdag 14. november 2015, kl. 16.00.

Men Glassverket har gjort et grundig forarbeid før møtet med laget fra Serbia – og tror de vet en del om hva som venter i Drammenshallen på lørdag.

– Det er store muligheter for at de har kvaliteter som gjør at de kan holde følge en periode. Men oppskriften vår blir fysikk og tempo. Vi håper og tror at de vil ha problemer med å holde følge med tempoet vårt etter hvert, sier Gabrielsen.

Billetter kjøper du ved å klikke her (mer info nederst)!

– De spiller en type nedgruppert 3-2-1-forsvar, som jeg tror kan passe oss ganske bra. De har også en meget god venstreback i Aleksandra Vukajlovic, som vi må passe på, sier treneren.

Men Glassverket har mange spillere som kan ta tak, og en av de som har vist lovende form i det siste er Hege Bakken Wahlquist, som var i fyr og flamme mot Molde på tirsdag.

– Ja, med den formen hun viser der så lukter det muligheter for en del kontringsmål mot serberne, tror Gabrielsen.

Glassverket sliter imidlertid med skader. Jeanett Kristiansen, som allerede har en hånd som må opereres, har fått en slagskade i skulderen og Tiril Günther Merg har fått en smell i venstrearmen. Kristin Nørstebø sliter fortsatt litt småskader, og Martina Thörn har fått lysketrøbbel.

– Det er naturligvis ikke bra. Vi tester dem fredag og lørdag, og så får vi se hvem vi får spilleklar, sier Gabrielsen.

Bortemøtet spilles én uke senere, og Kenneth Gabrielsen håper at Glassverket har litt å gå på før den tid.

– Det er vanskelig å spå en slik kamp, men vi bør ha kapasitet til å skaffe oss et brukbart forsprang. Drømmen er jo å ha fem til ti plussmål å gå på. Det er ikke bare – bare å spille håndball på bortebane i Serbia, så det er viktig å få med seg et god resultat fra Drammen, sier han.

Jagodina spiller sin femte sesong på rad i cupvinnercupen, men har aldri kommet lenger enn 3. runde. Serberne har et relativt ungt lag og har fått en trøblete start på sesongen med tre seirer på de åtte første serierundene. Det har imidlertid tatt seg opp med seier i to av de tre siste.

Sist lørdag vant Jagodina 27-23 hjemme mot Medicinar. Helgen før tapte Jagodina 21-30 mot Radnicki Kragujevac, som ble sist i Champions League-kvalifiseringen i Drammen i september. Helgen før der igjen ble det seier hjemme mot Vojvodina (28-21).

Tilbud til aldersbestemte lag!
Kun kroner 750 for 16 spillere pluss to voksne. Dette kan kjøpes på billettportalen vår. De som kjøper lagbillett får også med seg et ballnett – sponset av EB. Klikk her.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-S-S
ZORK Jagodina: S-T-S-T-T
Siste kamp først.

ENGLISH: ‘The key is physics and speed’
Glassverket is ready to meet ZORK Jagodina in the 3rd round of the Cupwinners Cup on Saturday at 4 pm in Drammenshallen.
– It is always exciting to meet teams and players that you have never seen live before. The dream is to be five to ten goals in front before the away match next week. I expect them to keep up with us for a while, but at the end of the day we should have capacity to win this by a few goals. The key is physics and speed, says coach Kenneth Gabrielsen.
Jagodina has won three out of their first eight league matches in Serbia this fall. Glassverket has won seven out of eight matches.

Husk at det spilles J18-håndball i Lerøyserien i Drammenshallen hele lørdag:
14/11 kl 12.00 Byåsen – Glassverket
14/11 kl 13.30 Fredrikstad – Rælingen
14/11 kl 18.00 Byåsen – Fredrikstad
14/11 kl 19.30 Glassverket – Rælingen
15/11 kl 10.00 Rælingen – Byåsen
15/11 kl 11.30 Glassverket – Fredrikstad