Fikk sjansen på A-laget

11.11.15 // Silje Meese Johannessen steppet inn som andremålvakt mot Molde i Marte Langelis skadefravær.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Bare en drøy måned etter sin 18-årsdag fikk Silje Meese Johannessen sjansen på A-laget, som hun til nå bare har drømt om.

– Det var både nervepirrende og gøy. Jeg var litt nervøs før kampen, men rolig da jeg kom inn. Jeg kunne ikke stresse meg opp på grunn av at det var en semifinale. Jeg måtte bare tenke at dette hadde jeg gjort før og gjøre det jeg pleier, sier hun.

Målvakten spilte sine første sekunder for Glassverkets A-lag i en obligatorisk kamp da hun kom inn på en syvmeter seks minutter før pause. Men da ble hun overlistet av Anniken Obaidli.

– Jeg hadde sittet og ventet litt på å få den sjansen. Jeg var ikke spesielt nervøs da, men Anniken er en bra skytter og vet hvor hun bør sette ballen. Jeg måtte bare velge et hjørne å håpe det beste, forteller hun.

Neste sjanse fikk hun fem minutter før slutt, og da fikk hun fullføre semifinalen i målet til Glassverket.

– Det var gøy å få spille litt, ikke bare få straffen. Men det hadde vært greit med én redning i hvert fall, sier 18-åringen.

Marte Langli er ute med en lett lårstrekk og er trolig tilbake igjen om et par dager. Men Silje Meese Johannessen blir ikke vond å be om hun blir spurt om å bli med igjen.

– Jeg må bare jobbe videre og vise meg fram når jeg får sjansen. Marte er forhåpentligvis snart tilbake igjen, men jeg sier ikke nei hvis jeg får muligheten, sier målvakten.

Den tidligere aldersbestemte landslagsspilleren har hatt en god høst, som startet med at hun ble tatt med til treningsleiren i august. Hun har også levert varene på J18, hvor hun blant annet leverte strålende i Lerøyserien for en måned siden.

– Jeg føler jeg har tatt noen skritt i riktig retning. Jeg er bedre trent i år og har et bedre grunnlag med tanke på skader. I fjor startet jeg sesongen med skade, men nå kan jeg bygge videre på det jeg har, ikke hele tiden begynne pånytt, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: First time for the first team
Goalie Silje Meese Johannessen played her first match for Glassverket’s first team in yesterday’s semifinal against Molde.
– It was nerve wracking and fun at the same time. I am glad I were able to play a few minutes, not only step in when there is a penalty, she says.
Her first appearance came 24 minutes into the first half on a penalty against Anniken Obaidli, and then five minutes before the end and for the rest of the match.