• Martina Thörn redder mot Halden i onsdagskampen.

Ikke til VM, fikk plaster på såret

07.11.15 // Martina Thörn har fått to beskjeder fra hjemlandet denne uken, den ene dårlig og den andre god.

Skrevet av petertu

Martina Thörn spilte en ny god kamp for Glassverket mot Halden på onsdag, men bare to dager før hadde hun fått den tunge beskjeden – at hun ikke er med i VM-troppen til svenskene.

– Ja, dessverre. Det er litt «tråkigt». Det hadde vært veldig kult å være med. Jeg hadde en god følelse, men har bare vært på én samling, så jeg visste det ville bli tøft. Og Filippa Idéhn, som ble tatt ut i stedet for meg, har hatt en god måned og har litt mer erfaring, forklarer Thörn.

Men Glassverket-målvakten er på ingen måte ute av det gode selskap. Mot Halden var landslagets målvaktstrener Janne Ekman på plass for å observere Thörn.

– Selv om det er trist å gå glipp av VM, vet jeg at jeg er førstereserve, at jeg er blant de tre. Det har vært utrolig bra å ha Janne her noen dager. Han har sett meg i kamp og på trening, og vi har sett mye video sammen. Det er fint å få startet samarbeidet og veldig nyttig for meg å få den oppfølgingen, sier hun.

Det svenske målvaktsteamet til Møbelringen Cup, og ikke minst i VM i desember, består av Johanna Bundsen og Filippa Idéhn. Thörn har tenkt til å slåss for å bli en av de to.

– Ja, men det er tøff konkurranse, og det er flere som banker på døren. Her gjelder det å arbeide hardt og fortsette å utvikle seg, sier Thörn.

Da VM-turen gikk i vasken passet det bra at Martina Thörn lørdag ble nominert til en «Årets idrottsprofil» i hennes sportsgale hjemby Västerås, hvor det er stor interesse for ishockey, innebandy, bandy, håndball og mye mer.

– Det var jättekult, det ble jo et slags plaster på såret. Jeg har aldri blitt nominert til noe sånt tidligere, så det betyr vel at jeg har gjort noe bra både i VästeråsIrsta og i Glassverket dette året. Jeg er skikkelig stolt av å bli nominert når jeg vet det er så mange store idretter og gode idrettsutøvere i byen, sier hun.

Du kan stemme på Martina Thörn ved å klikke på denne lenken.

Martina Thörn har startet 13 av 14 obligatoriske kamper for Glassverket denne høsten, og har vært akkurat den ressursen de lilla håpet på. Hun får også øvd seg på ting hun ikke er like vant til fra Sverige, som for eksempel det å være keeper når det er sju mot seks ute på banen.

– Det er en ny situasjon, og det er litt mer av det i Norge. I Sverige tar man også ut keeper, men som regel i undertall. Med 7 mot 6 blir det jo alltid overtall et sted. Men det vil kanskje komme mer og mer, med de nye reglene, sier hun.

Når buret i andre enden står tomt, gir det også keeperen en sjelden mulighet til å skåre mål. Martina Thörn var nær mot Halden, kvarteret ut i andre omgang.

– Huff, jeg må øve mer på det der. Kenneth har sagt at jeg må kaste hvis jeg får sjansen. Jeg bare kastet alt jeg hadde. Jeg prøvde faktisk å treffe mål, selv om jeg traff ti meter utenfor, ler hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Not in the squad for the World Championships
Martina Thörn was disappointed when she earlier this week learned that she was not selected among the 16 players that will represent Sweden in the Møbelringen Cup and the forthcoming World Championships in Denmark.
– I was of course disappointed. It would have been so much fun to be a part of the team. I had a good feeling, but the goalie that was selected instead of me has more experience and have been playing really well lately, Martina Thörn says.
As a «compensation» she is nominated for an athletics award in her hometown Västerås. You can wote for her by clicking here.
– I am really proud of that. Sports are very high on the agenda in Västerås and there are many great teams and players, she says.