• Kenneth Gabrielsen instruerer spillerne før andre omgang mot Halden.

– Vi er heldige som har en sånn spillerstall

05.11.15 // Både spillere og trenere mener at Glassverket er bedre i år, både på sitt beste og på sitt verste.

Skrevet av petertu

Glassverket fikk en utfordrende start mot Halden på onsdag, akkurat som for syv måneder siden, men denne gangen ble det en soleklar seier.

– Å vinne på dager hvor ikke alt går på skinner er en god egenskap. I fjor kunne denne kampen endt annerledes, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Han sikter til kampen i siste serierunde i fjor, da det stod uavgjort til pause og hvor Glassverket til slutt tapte med to mål rett før de skulle feire seriesølvet. Til tross for en stjernesmell mot Tertnes, mener Gabrielsen Glassverket har tatt lange steg fra i fjor.

– Vi utvikler oss gradvis fordi vi har hatt kontinuitet over tid. Vi har hatt samme spillestilen over lang tid og er heldige som har en sånn spillerstall. I tillegg til de etablerte spillerne har vi hele tiden klart å få inn nye som har styrket og oss på akkurat de riktige plassene. Det fungerer både sportslig og sosialt, sier treneren.

Men understreker også følgende:

– Selv om vi har utviklet oss, så er vi ikke der en gang for alle. Det må jobbes minst like hardt for å bli der som å komme dit. Det er det Larvik har vært så gode på. Vi må bevise i hver kamp, også i fortsettelsen, sier han.

Det betyr at når Molde kommer på besøk på tirsdag har Glassverket ingen grunn til å ta lett på det, selv ikke om de lilla vant med elleve mål i serien for bare en drøy måned siden.

– Så lenge det står 0-0 er Molde akkurat like nærme cupfinalen som det vi er, og de har akkurat like lyst til å komme dit. Det tok tid å riste av oss Molde sist også, og det blir enda vanskeligere nå, sier Gabrielsen.

Det var ikke bare hjemmetapet mot Halden som irriterte i fjor. Også hjemmetapene mot Byåsen og Nordstrand og uavgjortkampen mot Fredrikstad sved i en ellers knallsterk fjorårssesong.

– Vi har mye å gå på, men totalen er mye bedre. Det som er helt sikkert er at bunnivået er enormt mye bedre enn i fjor, sier Glassverket-treneren.

Og spillerne er enige.

– Det er en helt annen ro over laget vårt i år. Vi er blitt ett år eldre og tryggere på oss selv. Vi greier å holde hodet kaldt, selv om det butter imot. Vi blir bedre for hvert år. Jeg er fornøyd med utviklingen, sier Kristin Nørstebø.

– Vi har sett det i de andre kampene vi har slitt i også, som regel vinner vi med god margin til slutt. De periodene vi er dårlige blir kortere, og vi klarer å snu det raskere, sier Monica Iversen.

Kenneth Gabrielsen mener også Glassverket er bedre på sitt beste enn sølvsesongen og det uten sin aller største stjerne i moderne tid – Veronica Kristiansen.

– Det viser hvor sterke vi er sammen som lag. Vi har et bedre toppnivå i år enn i fjor, til tross for at Vikki er borte. Men vi hadde vært enda bedre med henne. Det er ingen lag i verden som ikke har bruk for en sånn spiller, og vi ser jo hvordan hun herjer i FC Midtjylland nå, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas