• Tiril Günther Merg & Co er klare for å møte Halden på onsdag.

– Et smart lag

03.11.15 // Halden har lyst til å gjøre det samme som sist de var i Drammen. Det har neppe Glassverket-jentene tenkt til å la skje.

Skrevet av petertu

Halden la en betydelig demper på sølvfesten til Glassverket i mars i år, men kommer garantert til å møte et revansjelystent lag i lilla i onsdagens seriekamp i Drammenshallen.

– Jeg er kanskje den som fortsatt irriterer seg mest over det tapet. Vi har nok litt ekstra motivasjon for å vinne mot Halden, men vi ønsker å slå alle lag. Vi må bare gjøre jobben, da har vi en god sjanse, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Halden vant altså 25-23 i Drammenshallen i en dramatisk siste seriekamp i mars. Det hadde ingen betydning for sølvmedaljene, men det hadde betydning for Halden som sikret kvalifisering (mot Rælingen). På den annen side vant Glassverket 26-18 i bortekampen to måneder tidligere.

– I år har Halden potensial til å slå de fleste lagene i Grundigligaen, inklusive oss. Men som jeg pleier å si, hvis vi er gode så skal det holde til seier, sier Gabrielsen.

Grundigligaen 1516: Glassverket – Halden, Drammenshallen (Drammen), onsdag 4. november 2015, kl 18.30.

I 32-22-kampen mot Rælingen viste høyreback Anette Helene Hansen nok en gang hvorfor Halden hentet henne fra Fredrikstad før denne sesongen, og hvorfor hun er en av spillerne Glassverket må være oppmerksomme på.

– Hun er en god forsterkning, uten tvil en av de høyrebackene i ligaen. Jeg synes også de får mye mer ut av Malene Staal i år, nå som hun har fått en enda viktigere rolle i laget som midtback. Sofie Fynbo Larsen er en spennende, ung venstreback fra Danmark, mens bakspiller Vilde Eidem er for alvor tilbake og skadefri. Jeg kunne nevnt mange flere, sier Kenneth Gabrielsen.

Halden ledet med 11 mål til pause mot Rælingen, omtrent som Glassverket i bortekampen mot samme lag. Men Halden klarte ikke å holde det oppe og tapte andre omgang mot Rælingen med ett mål mens Glassverket dro fra og vant med 19 på Romerike for én måned siden.

– Halden har fått en god start med sine ni poeng. Det er et smart lag, og jeg har stor respekt for både trener og spillerstall. Som Storhamar kommer Halden til å ta ut målvakt og spille med syv utespillere, så det kan bli litt kaos i denne kampen også. Men det løste vi greit sist, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-S-S
Halden: S-T-S-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2015 28/3 T 23-25 (GL, Drammenshallen)
2015 7/1 S 26-18 (GL, Remmenhallen)
2014 30/8 S 35-22 (TR, Drammenshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

English: A smart team
Glassverket was beaten at home last time Halden was visiting Drammen, and they don’t want to see that happen again.
– That loss still makes me frustrated. We have plenty of reasons to beat them this time, but we want to beat everyone. As long as we do our best, we have a fair chance. Halden is a smart team and the match can be caotic, just like the Storhamar match, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.

Tilbakeblikket:
28. mars 2015: Glassverket – Halden 23-25. Mina Gustavsen i en tøff duell i hjemmekampen mot Halden i 1415-sesongen.

150328 Mina Gustavsen mot Halden2