• Erik Øie styrer arrangementene til Glassverket med stød hånd, her observert i forkant av kampen mot Storhamar på onsdag.

Kombinerer europacup og Lerøy

30.10.15 // I midten av november kan du få med deg både topp juniorhåndball og Glassverkets hjemmekamp i europacupen mot ZORK Jagodina på samme dag.

Skrevet av petertu

Om to uker arrangerer Glassverket både første runde i Lerøyserien og tredje runde i cupvinnercupen, og nå har klubben fått alle avtaler på plass, slik at klubben kan by på én stor håndballfest.

– Vi har jobbet med det en stund og er veldig glade for at vi har fått det til. Begge er viktige arrangement for oss, og at vi nå kan kombinere de to til én stor event, gjør det mer attraktivt for alle som er glade i håndball, sier arrangementtsjef Erik Øie.

Det betyr i praksis at man har fått aksept fra de gjestende lagene i Lerøyserien, Byåsen, Fredrikstad og Rælingen om å forskyve to av kampene lørdag ettermiddag med 90 minutter, slik at man får plass til Glassverkets møte med ZORK Jagodina i Drammenshallen klokken 16.00.

– Vi må rette en stor takk til alle de tre lagene, og ikke minst håndballforbundet, for den velviljen de har vist. Det blir en veldig fin ramme rundt arrangementet, tror Erik Øie.

Fellesarrangementet gjør at Lerøy-lagene får spille på en fullverdig europacuparena. Det betyr også at det er mulig å få flere tilskuere på europacupkampen.

– Det kommer trolig mer enn 100 personer i forbindelse med de tre gjestende lagene, som helt sikkert har lyst å se europacup. Og kanskje noen lokale tilskuere benytter sjansen til å se J18-laget til Glassverket også, sier Øie.

For junior elite-laget til Glassverket er løsningen perfekt, for de hadde trolig ikke fått med seg kampen til elitelaget ellers.

– Nei, det er ikke sikkert, så vi er veldig fornøyde. Og det er ikke alle som har sett så mye europacup i den alderen, så jeg håper og tror at de lagene som kommer på besøk også setter pris på at de får sett en viktig internasjonal kamp også. I tillegg er det stas å spille i Drammenshallen, sier trener Espen Rødevand.

Informasjon om billetter til europacupen blir lagt ut etter Halden-kampen 4. november, og det vil også komme spesielt gode lagstilbud.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Combining junior tournament and european cup
November 14th you will be able to see Glassverket’s U18 team play the national league called Lerøyserien as well as the first team’s very important first leg against ZORK Jagodina in the 3. round of the Cupwinners Cup.
– We need to thank all the three teams in the youth tournament and the Norwegian Handball Federation for their flexibility. We had to move a couple of matches to make room for the european cup match at 4 pm, but at the end of the day I think everyone’s happy, Glassverket’s event manager Erik Øie says.