• Glassverket på ishockey torsdag kveld: Nærmest Line Bjørnsen, Hege Bakken Wahlquist og Guro Rundbråten (fh). Foto: Jeanett Egebakken Kristiansen

Håndballjenter med hockeyfeber

29.10.15 // Glassverket feiret kvartfinaleseieren med middag i hovedstaden og en tur til Jordal Amfi for å se «iskrigerne» i aksjon.

Skrevet av petertu

Turen til Oslo var planlagt før seieren mot Storhamar onsdag, men det var litt morsommere å sette seg på toget til hovedstaden med en semifinalebillett i lomma.

– Stemningen blir naturligvis bedre når vi kan kose oss uten å være misfornøyde samtidig. Jeg tror jentene synes det har vært gøy. Det er viktig at vi gjør litt andre ting i blant, få oppleve en ny arena og komme oss litt vekk fra de vante omgivelsene, tror Glassverket-kaptein Pia Narvesen.

Vålerenga møter Manglerud/Star til et durabelig lokaloppgjør torsdag kveld. Lagene er nummer seks og sju på tabellen. Og det er kanskje ikke så overraskende at Narvesens kjæreste, Erik Follestad Johansen, som har landslagserfaring og som i dag er assisterende kaptein på Vålerenga, har en finger med i spillet.

– Det hjelper selvsagt at vi kjenner noen på innsiden. Vålerenga skaffet oss kampbilletter og en god avtale hos deres samarbeidspartner Big Horn på Aker Brygge, så det setter vi veldig stor pris på. Dette er fin lagbygging for oss, sier Narvesen.

Vålerenga er en av landets mest tradisjonsrike ishockeyklubber og kjent gjennom realityserien «Iskrigerne». I vår hadde Glassverket besøk av noen av spillerne, og bøtesystemet i klubben er inspirert av hockeylaget fra Oslo.

– Jeg tror det er mange som ikke har vært på ishockeykamp før. Jeg hadde heller ikke det før Erik kom inn i bildet. Men det er en veldig morsomt sport, som går veldig fort, så jeg tror det er noen som får seg en aha-opplevelse, sier hun.

Men det er neppe alle som heier på Vålerenga torsdag kveld.

– Jeg har aldri vært på hockeykamp før, så jeg har ikke så veldig mye forhold til det. I utgangspunktet heier jeg så klart på Oilers. Det er synd vi ikke får se dem, men de topper jo tabellen, så da er jeg fornøyd, smiler Stavanger-jenta Line Bjørnsen.

Hun synes Glassverket-spillerne er flinke til å finne på ting sammen.

– Det er fint at vi bruker tid på å styrke det sosiale. Det har vært en periode nå med mindre kamper, så da har vi litt mer tid til å gjøre noe annet sammen på kveldene også. Vi er så gode venninner, så vi blir ikke lei hverandre, smiler Bjørnsen.

– Vi er flinke til å gjøre ting sammen også utenfor banen. Det er morsomt at vi gjør ting som er litt annerledes, sier Kari Brattset, som kommer fra en ishockeyregion hvor Sparta (Sarpsborg) og Stjernen (Fredrikstad) har knivet seg imellom i en årrekke.

– Jeg har vel ikke vært noen ivrig supporter, men jeg har vært på noen Sparta-kamper for lenge siden, sier Brattset, som har vokst opp på Varteig, ikke så langt fra Sarpsborg.

Trener Kenneth Gabrielsen har forsøkt å få laget med på ishockeykamp lenge og er glad at de endelig fikk det til å passe.

– Det er viktig å tenke på at vi må gjøre litt andre ting i løpet av sesongen også. Det blir gøy å dra på ishockeykamp og ut og spise sammen. Det tror jeg alle gleder seg til, sier Gabrielsen, som ladet opp med regionsamling for NHF på Gjøvik på dagtid torsdag.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Hot girls, cold game
Glassverket had a social evening on Thursday, with a dinner in Oslo and then a game of ice hockey between the two local teams Vålerenga and Manglerud/Star. Pia Narvesen and her boyfriend Vålerenga player Erik Follestad Johansen got hold of tickets for the hold team.
– Many of the girls have never been to a hockey game. I think they are very much looking forward to this. It is important for us to do things together in our spare time, not only training an matches. This is like team building for us, Pia Narvesen explains.