• Ungjentene som leverte varene så godt at de ble norges fjerde beste 20-årslag i Skien i helgen! (Foto: Birgitte Søberg)

Fornøyd med fjerdeplass i NM

25.10.15 // Juniorlaget til Glassverket depper ikke over tap mot Nordstrand i bronsefinalen, men gleder seg heller over en sterk fjerdeplass i NM20 i Skien.

Skrevet av petertu

Nordstrand snøt Glassverket for bronsen med 26-19 i den siste kampen i turneringen tidlig søndag ettermiddag, men den skuffelsen gikk fort over.

– Det er kjipt å tape den kampen, men jeg er veldig fornøyd med at vi er topp fire i landet med et så ungt lag som vi har. Det skal klubben, jentene og alle rundt være stolte av, sier trener Espen Rødevand.

I bronsefinalen kom Glassverket bakpå fra start og lå opp mot ni mål bak på det meste. En god periode mot slutten av første omgang gjorde at det ikke så fullt så stygt ut til pause.

– Vi lå fire bak med ti minutter igjen, men så gikk marginene litt imot og Nordstrand klarte å holde unna. Hadde vi vært tilstede fra start og lært litt mer av det som skjedde underveis kunne det kanskje gått annerledes, sier han.

Kvelden før hadde Glassverket tapt semifinalen mot Byåsen. Trønderne tapte finalen mot Gjerpen, som dermed ble norgesmestere for juniorer på hjemmebane.

– Byåsen var mye bedre enn oss, så det får vi bare leve med. Det var stor forskjell på lagene i den kampen, sier Rødevand.

Glassverket hadde tatt seg til semifinalen etter seier mot Nærbø og Bækkelaget på fredag. Mot Levanger ble det et noe overraskende tomålsstap på lørdag. Mot Sarpsborgalliansen ble det imidlertid en sterk 26-20-seier senere lørdag ettermiddag.

– Det var den beste kampen vår i helgen, mot et lag som har bydd på trøbbel for oss i Lerøyserien tidligere. Oppsummert har vi levert mye fin håndball de tre dagene i Skien og vist at vi er ganske gode. Vi har fått god matchtrening før Lerøyserien begynner for alvor om noen uker, sier juniortreneren.

PS! Et skår i gleden at Marte Moen fikk en skikkelig smell i fingeren, men etter en tur på legevakta ble det konstatert at det i hvert fall ikke var brudd.

Av Peter Tubaas

Resultater innledende kamper
23/10 Levanger – Glassverket 13-11
23/10 Glassverket – Bækkelaget Håndball Elite 18-11
24/10 Glassverket – Nærbø 18-8
24/10 Glassverket – Sarpsborgalliansen 26-20

Semifinale
24/10 Byåsen – Glassverket 29-15

Bronsefinale
25/10 Nordstrand – Glassverket 26-19