• Det var flere som felte en tåre eller to da Pernille Hyggen satte inn det viktige utlikningsmålet mot Kongsvinger. Her gratuleres hun av Marte Moen etter kampen.

Gledestårer for et ekstremt viktig poeng

17.10.15 // Det var ikke bare «matchvinner» Pernille Hyggen som tok til tårene etter en høydramatisk første kamp i Lerøykvalifiseringen. Først på søndag faller avgjørelsen.

Åskollen (glassverketelite.no): Glassverket står med tre poeng etter to kamper i 2. runde av Lerøykvalifiseringen. Kantskåringen til Pernille Hyggen i siste sekund i lørdagens første kamp mot Kongsvinger sikret 25-25 og kan bli helt avgjørende.

– Det var veldig gøy og veldig skummelt. Jeg tenkte bare meg måtte mæle til. Jeg hadde en god vinkel. Den måtte sitte, sier Pernille Hyggen, som også hadde skåret kampens første mål mot hedmarkingene.

Kongsvinger tok timeout med 34 sekunder igjen og mistet ballen i det påfølgende angrepet. Rett etter pådro en av motspillerne seg rødt kort da hun kastet seg over en kontrende Anna Brekke.

– Vi har øvd på akkurat sånne situasjoner, hvor det ene laget leder med ett mål og vi er nødt til å skåre med bare noen sekunder igjen. Vi trente på det senest på torsdag. Det fikk vi igjen for i dag, hvor vi klarte å beholde roen, konstaterer trener Espen Rødevand.

Da kampen startet igjen etter utvisningen var det knappe ti sekunder igjen og ballen havnet hos Line Ellertsen som fant Pernille Hyggen på vingen.

– Jeg er veldig fornøyd med at hun så meg der. Men jeg tror jeg aldri har vært så redd før. Jeg begynte å grine da sluttsignalet gikk. Det var veldig mye bedre med ett poeng enn ingen, sier Hyggen.

Og det er det liten tvil om. For poenget fra første kampen, hvor Glassverket var langt unna sitt beste, gjør drømmen om spill i Lerøyserien denne vinteren høyst levende. Men Glassverket måtte også slå Levanger i den andre kampen som ble spilt lørdag kveld – og vant komfortabelt 28-15 mot trønderne.

– Jeg følte meg ganske trygg på den seieren. Og dermed blir poenget mot Kongsvinger ekstremt viktig. Det betyr at vi ikke må vinne mot det laget som leder gruppa i morgen, men kan gå videre på bedre målforskjell. Men uansett går vi på banen for å vinne mot Nit/Hak, understreker Rødevand

To lag går videre og Nit/Hak er allerede klar etter to seirer. Dersom Glassverket ikke slår Nit/Hak og Kongsvinger slår Levanger vil målforskjellen avgjøre. Glassverket har 29 mål å gå på etter at Kongsvinger tapte 23-39 mot Nit/Hak. Men for å slå romerikingene må de lilla levere noe helt annet enn det de gjorde i den første kampen på lørdag.

– Vi tok kanskje litt lett på det mot Kongsvinger, selv om det ikke var bevisst. Derfor ble ikke den første kampen en særlig god prestasjon. Det kan man ikke tillate seg på det nivået her. I den andre kampen tok vi det ordentlig på alvor, og da ser vi hvordan det går. Men Kongsvinger er trolig litt bedre enn Levanger, sier Rødevand.

Mot Levanger var det kort prosess. Line Ellertsen viste seg fra sin beste side og skåret fem mål på rad på fem minutter i starten av første omgang. Etter ti minutter stod det 8-2, og Glassverket hadde fått kampen i sitt spor.

– Det var gøy å komme så bra i gang. Det var litt morsommere å spille den andre kampen enn den første. Spesielt første omgang var bra, men så taklet vi ikke så veldig godt at de satte frimerke på meg i andre omgang, sier toppskårer Line Ellertsen med åtte mål.

Levanger og Kongsvinger gjør opp seg imellom kl 10.00, noe som betyr at Glassverket vet eksakt hva som skal til når junior elite møter Nit/Hak kl 11.30.

Av Peter Tubaas