• Emilie Christensen viste vei mot Sunniva Selland og hennes Sola.

Våknet akkurat i tide

14.10.15 // Glassverket leverte en sterk snuoperasjon mot Sola, men det holdt på å gå galt mot rogalendingene.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det kostet å ligge to og tre mål bak Sola i 20 minutter, men Glassverket hadde mest krefter på slutten. Hjemmelaget vant 31-25 og tok sin femte strake seier i serien.

– Det er disse seirene som smaker best. Jeg har aldri vært mer sliten i mitt liv, sier Emilie Christensen, som ble kåret til banens beste for måten hun ledet laget gjennom snuoperasjonen mot Sola.

En annen som markerte seg til gagns Jeanett Kristiansen, som banket inn den ene ballen etter den andre fra distanse, totalt elleve mål ble det mot Sola.

– Det er gøy å skåre, men det viktigste er at vi vinner. Det er utrolig kult å vinne så jevne kamper. Det var en veldig deilig og veldig slitsom seier. Det er imponerende hvordan vi klarer å holde det oppe hele veien, sier kampens og Grundigligaens toppskårer.

– Vi ser igjen hvor viktig Jeanett her. Se hvordan hun limer ballen oppe i vinkelen like før det blåses av for passivt. Det er greit nivå på det der, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Etter en famlende første omgang lå Glassverket under med to mål til pause, men kom bedre i gang etter hvilen, hvor det hadde vært høy temperatur i garderoben.

– Vi fortjente jo å høre det, så det kan vi ikke si noe på, men kanskje vi får litt skryt for andreomgangen i stedet, smiler Emilie Christensen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jentene klarer å snu dette, sier Gabrielsen.

– Og Emilie Christensen viser virkelig hva som bor i henne. Hun er positiv hele veien og gikk skikkelig foran i dag. Det er sånn vi liker å se henne, og det beste er jo at vi vet hun kan være enda råere enn dette, sier han.

I løpet av fem minutter gikk hjemmelaget fra å ligge tre bak til å lede med ett da Emilie Christensen først utliknet og så ser at Hege Bakken Wahlquist setter inn 23-22 et par minutter etter.

– Vi kommer akkurat det halve sekundet for seint i første omgang. Med skyttere som prikker ballen i mål fra 10-11 meter, får de et overtak. At vi sliter med kommunikasjonen i forsvar, gjør det enklere for dem. Men vi er veldig enige i pausen om hva som må til for vinne kampen, forteller Christensen.

Med åtte mål i en seriekamp er det soleklar personlig skåringsrekord for Emilie Christensen (fem mål mot Skrim i februar), som snart har vært to år i Glassverket.

– Personlig så synes jeg det ble for mye bom. Jeg skulle gjerne hatt ti mål. Men det var vel en grei kamp, og ekstra deilig å ta med seg en sånn kamp og to poeng inn i en frihelg. Da blir det ekstra gøy å møtes igjen på mandag, smiler bergensjenta.

Kristin Nørstebø stod over pga skade.

PS! Langtidsskadde Monica Iversen skåret i dag sitt første mål for Glassverket siden mot Skrim 18. februar i år.

Kampfakta: Glassverket – Sola 31-25 (13-15/18-10)
Grundigligaen 1516. Drammenshallen (Drammen), onsdag 14. oktober 2015, kl 18.00.
Tilskuere:300
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 2, Tiril Günther Merg, Line Bjørnsen 2, Monica Iversen 1, Kari Brattset 4, Jeanett Kristiansen 11, Pia Christine Narvesen 3, Emilie Christensen 8.
Toppskårere: Emilie Christensen, Glassverket 8 – Sunniva Selland, Sola 5
Tominuttere: Glassverket 1 – Sola 0
Gule kort: Glassverket 1 – Sola 2

Neste kamp: Glassverket – Storhamar (NM, kvartfinale), Drammenshallen (Drammen), onsdag 28. oktober 2015 – kl 1800.

ENGLISH: A strong turn around against Sola
Glassverket turned the match around in five minutes in the middle of the second half against Sola, from three goals behind to one goal ahead. At the end of the game, Glassverket had secured a 31-25 win against the west coast team.
– I love the taste of victories like this one. But I don’t think I have been so tired in my life, says Emilie Christensen, player of the match against Sola.
Glassverket won it’s fifth consequtive win in the league and is still top of the table after seven matches.

Av Peter Tubaas