• Line Bjørnsen & Co er klare til innsats mot Sola.

Håper Glassverket skinner mot Sola

13.10.15 // Det er spesielt én spiller trener Kenneth Gabrielsen mener Glassverket må se opp for når Sola kommer til Drammen på onsdag.

Skrevet av petertu

Malin Holta er en «gammel kjenning», spesielt for de av Glassverket-spillerne som har vært på aldersbestemte landslag eller i Stabæk de siste årene. Etter 1213-sesongen dro hun hjem til Sola og var med på å ta de gulkledde tilbake på øverste nivå.

– Basert på det jeg har sett i år er Malin Holta en av Grundigligaens beste spillere. Hun skyter fra alle vinkler og er god på det meste, og vi skal ikke glemme at rundt henne har Sola en rekke andre habile spillere, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

HUSK! Glassverket – Sola, Grundigligaen 1516, Drammenshallen (Drammen), onsdag 14. oktober 2015, kl 18.00.

På hjemmesiden har vi allerede skrevet om duellen mellom Glassverkets Emilie Christensen og søsteren Elisa på Sola.

– Ja, hun er absolutt en spennende spiller, som kan gjøre litt ugagn for oss. De har også fått inn en skuddfarlig venstrehendt høyreback i Anna Bjørke Kallestad fra Bergen og LK96-landslaget. Den nye målvakten Kimberly Bleivik har stor rekkevidde og er rutinert, sier Gabrielsen.

Glassverket møtte Sola for første gang etter opprykket i oktober 2012, i en dramatisk kamp i Åsenhallen, hvor Alma Hasanic reddet en syvmeter og ett poeng (22-22) bare sekunder før full tid.

– Den gangen husker jeg vi slet med det utgrupperte forsvaret deres der borte. Men det løste vi ganske greit da de kom til Drammen. De er litt mer strukturerte nå, men selv om det er lenge siden vi har møtt dem, virker det som et lag som kan passe oss godt, sier Gabrielsen.

Glassverket topper tabellen etter seks serierunder, seks poeng foran Sola med sine fire poeng på 9. plass.

– Vi kan ikke si noe annet enn at vi antakelig er bedre besatt enn Sola på de fleste plasser og at vi er favoritter til å vinne en sånn kamp. Jeg håper vi kan by publikum på god håndball og masse entusiasme, smiler Gabrielsen.

Det er ekstra mange rosiner i pølsa for publikum i Drammenshallen denne kvelden, for etter at Glassverket har målt krefter er det Drammen HK som tar imot ØIF Arendal.

– Jeg håper på fullt hus og stormende jubel. De får tross alt med seg serielederne i Grundigligaen for både kvinner og menn. Vi hadde gjerne sett at vi hadde et høyere publikumssnitt i år, men det er vi selv som ikke har gjort en god nok jobb for å få folk i hallen, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:

Glassverket: S-S-S-S-T
Sola: T-T-S-T-S
Siste kamp først.

Siste møter med Sola:
2013 12/8 S 29-16 (TR, Slagenhallen)
2013 16/1 S 32-23 (PL, Drammenshallen)
2012 21/10 U 22-22 (PL, Åsenhallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

ENGLISH: Watch out for her!
There is in particular one player that Glassverket coach Kenneth Gabrielsen is extra prepared to meet in the game against Sola Wednesday
– Malin Holta is back in Sola in probably one of the best players in the league right now. She shoots from any angle and has no major weaknesses. But she also has good players around her on the floor, Gabrielsen says.
The game on Wednesday is the first match between the two teams in the league since January 2013, since Sola has spent two years in the 1st division.

Tilbakeblikket:
Glassverket – Sola 32-23, 16. januar 2013: Charlotte og Veronica Kristiansen ser lillesøster Jeanett fyre av en kanonkule mot Sola-målet. Til høyre Malin Holta som etter sesongen da dette bildet ble tatt har vært en sesong i Stabæk, men er nå tilbake i gult.

130116 Kristiansen x3 mot Sola