• Emilie (th) er klar for å møte søsteren Elisa til duell i eliteserien.

Klar for søsterduell

11.10.15 // Søstrene Emilie (22) og Elisa (25) Christensen har konkurrert hele livet. Onsdag står de ansikt til ansikt på en håndballbane for aller første gang.

Skrevet av petertu

Konkurranseinstinkt har bergenssøstrene i rikt monn. Det kommer ikke til å bli lagt noe imellom når det er duket for Christensen vs Christensen i Drammenshallen på onsdag.

– Jeg tror ikke vi tenker så mye over det ute på banen. Men det blir veldig viktig å vinne, for å si det sånn. Vi har konkurrert om alt som kan konkurreres om opp gjennom årene. Dette blir neppe et unntak. Men det er jo veldig hyggelig at vi møtes, da, sier Emilie Christensen.

Onsdag starter altså Grundigligaen opp igjen med Sola på besøk i Drammen for første gang siden 16. januar 2013 (32-23 til Glassverket). På det tidspunktet spilte både Emilie og Elisa sammen i Fana i 1. divisjon, og fram til Emilie gikk til Glassverket for snart to år siden kjempet de om den samme posisjonen.

– Det er jo typisk at vi spiller på samme plass på banen, så da vi var på samme lag var det alltid krangling om hvem som skulle spille. Det slipper vi nå, men det kan bli litt noen tøffe tak utpå banen, ler Emilie Christensen.

Akkurat nå befinner Emilie seg i tabelltet med Glassverket etter fem av seks mulige seirer, mens storesøster Elisa og Sola er nummer ni med to seirer.

– For Sola har det gått litt opp og ned. De gjorde det bra da de vant mot Nordstrand og Molde, men var til gjengjeld ikke helt på topp mot Rælingen og Halden. Det er gøy at Elisa har fått såpass mye spilletid, så det blir interessant å se hvordan kampen utvikler seg på onsdag, sier Glassverket-profilen.

Men Glassverket må naturligvis finne seg i å være favoritter på hjemmebane. Å tape er ikke noe tema for Emilie Christensen.

– Vi skal normalt være sterkere enn Sola, og vi bør ikke tape for et nyopprykket lag. Da kommer det til å bli altfor mye mas fra Elisa, og det tar et halvt år før vi får revansje, så det er ikke aktuelt å tape, sier hun.

Uansett hvordan det går blir det garantert stor stemning hjemme foran TV-skjermen hos familien Christensen i Bergen når håndballsøstrene skal gjøre opp seg imellom fra kl 18.00 førstkommende onsdag.

– De hjemme er veldig ivrige. Ofte er foreldre og søsken på kamp selv, men siden det er onsdagskamp blir det litt vanskeligere denne gangen. Men jeg vet det blir fullt hus hjemme med foreldre, tanter og onkler, besteforeldre og muligens søskenbarn. Nå trenger de bare å følge med på én kamp og ikke to, smiler Christensen.

Elisa Christensen hadde mer eller mindre lagt, opp ble nærmest headhuntet av Sola, da de fant ut at hun skulle flytte til Stavanger for å begynne å jobbe i oljebransjen.

– Hun var veldig glad når hun fikk muligheten i Sola, selv om hun var usikker på om hun ville satse igjen. Men jeg tror ikke hun har angret, sier lillesøsteren.

Fana har levert spiller på spiller til Grundigligaen de siste årene og er stolt av det. Foruten søstrene Christensen, har Emilie Hovden gått til Molde og Celine Sivertsen til Tertnes nylig.

– Jeg har bare godt å si om Fana. Det var en veldig god treningsgruppe. De er veldig dyktige i den klubben, ikke minst fordi de tør å gi unge spillere tillit tidlig. Man blir tvunget til å ta ansvar, og det vokser man på. Fana gjør det også godt i nasjonale serier på juniornivå, så da blir man også lagt merke til, sier Emilie Christensen.

PS! Dette er slett ikke første gangen en Glassverket-spiller møter søsteren til duell i eliteseriekamp. Både Monica Iversen (mot søsteren Marianne på Flint) og Veronica Kristiansen (mot søsteren Jeanett da hun var i Larvik) har vært med på det i nyere tid.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: A family fight
Don’t expect Emilie Christensen take lightly on her sister Elisa Christensen when they face each other for the first time in a handball match on Wednesday.
– We have been competing all our lives. I expect some tough fights out on the floor, but off course it is kind of cool that we actually meet in a league game. I know there will be a big family gathering at home, in Bergen, when we play. They will be watching us on TV, 22 year old Emilie Christensen explains.
Her 25 year old sister Elisa is in her first ever season on the top level, after she moved to Stavanger for work earlier this year.