• Arrangementsansvarlig Erik Øie under Champions League-kvalifiseringen i Drammen i september.

Europacupbrikkene faller på plass

09.10.15 // Det er endelig bekreftet at Glassverket spiller som oppsatt, første hjemme, så borte, mot serbiske ZORK Jagodina.

Skrevet av petertu

Helt fram til denne uken ble det vurdert om det var mulig å spille begge kampene i 3. runde i cupvinnercupen i ett av landene, for å redusere kostnader, men det har man nå gått bort i fra.

– Økonomi er alltid et viktig kriterium, men her var det lite eller ingenting som skilte du ulike alternativene. Derfor er klubbene nå blitt enige om å holde seg til kampdatoene som er satt av EHF, sier Glassverkets arrangementsansvarlig Erik Øie.

Dette betyr at hjemmekampen mot ZORK Jagodina blir i Drammen lørdag 14. november kl 16.00 og at bortekampen går lørdag 21. november kl 19.00 i Jagodina, som er en by som ligger 15 mil sør for Beograd.

Glassverket har allerede arrangert Champions League-kvalifisering på hjemmebane tidligere i høst.

– Det var en turnering med fire lag, så én kamp blir et atskillig enklere arrangement. Men det er en del brikker som skal på plass likevel, forklarer Øie.

Erik Øie har lang fartstid i ulike verv i norsk og internasjonal håndball og var senest i august leder for den norske LK98-troppen, inklusive trener Kenneth Gabrielsen og spiller Line Ellertsen fra Glassverket, under EM i Makedonia.

– Det er viktig for utviklingen både til laget og til enkeltspillere at man venner seg til å prestere i uvante omgivelser. Det var fint å starte europacup-eventyret på hjemmebane i september. Men nå tror jeg de aller fleste er veldig glade for at det blir en utenlandstur, og den skal vi bruke til å spille på oss viktig internasjonal erfaring, sier Øie.

Reiseopplegget for Glassverkets tur til Serbia jobbes det med i skrivende stund.

– Det er ikke helt «rett fram» å reise dit, så vi jobber med flere muligheter ennå, både alternative ruter og datoer. Dette vil være klart i løpet av ganske få dager, for billettene må bestilles snart, sier Øie.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Glassverket to play home and away in the European Cup
The pieces in the European Cup puzzle are falling into place for Glassverket. Up until now ZORK Jagodina and Glassverket were considering playing both games in the third round of the Cup Winners Cup in only one of the countries, but this week a decision was made to play the two matches as scheduled by the EHF.
– Economy is always an issue in the planning phase, but at the end of the day, there was very little difference between the various options, in terms of costs. It is important for our development to play games in unfamiliar surroundings, which is why I think everyone is happy that we get the chance to go to Serbia, Glassverket’s event manager, Erik Øie, says.
This means that Glassverket’s home game will be played 14 November at 4 pm in Drammen and that the away game will be scheduled for 21 November 7 pm in Jagodina.