• Martina Thörn (midten) med romkompisene Ediana Dafé og Johanna Ahlm før kampen mot Brasil torsdag.

Thörn debuterte mot verdensmesterne

08.10.15 // Torsdag fikk Martina Thörn sin aller første kamp for det svenske A-landslaget i en (uoffisiell) landskamp mot Brasil under treningsleiren på Gran Canaria.

Skrevet av petertu

Sverige slo selveste Brasil 30-26 over tre omganger på 25 minutter i treningskampen torsdag ettermiddag. De tre svenske målvaktene stod én omgang hver, og Glassverkets Martina Thörn stod den siste.

– Det var superkult å få spilletid. Jeg synes jeg begynte bra og fikk noen fine redninger, men slapp etter hvert inn noen litt for enkle mål. Alt i alt var det en OK omgang, men jeg vil gjerne prestere enda bedre enn dette, så klart, skriver Martina Thörn i en melding til glassverketelite.no.

Den svenske målvakten har hatt en sterk sesong i Glassverket til nå, og belønningen har hun fått i form av uttak til sin første landslagssamling, som pågår i Playitas på Gran Canaria hele denne uken.

– Det har vært veldig bra her nede så langt. Vi trener en eller to ganger om dagen, og jeg synes jeg har kommet godt inn i gruppen. Nå vet jeg litt mer om hvor lista ligger på landslaget, og tror jeg skal klare å holde det nivået som kreves, selv om jeg fortsatt har mye å lære, skriver Thörn.

Og allerede i kveld kan Martina Thörn utvide målvaktsrepertoaret med et helt nytt fotarbeide, for Sverige avslutter dagen med en felles middag og salsadansing (!) med Brasil.

– Det er en samling med mye fritid og morsomme aktiviteter. Det er fine temperaturer også, så det betyr også litt soling og bading innimellom, så jeg regner med å komme uthvilt og motivert tilbake til Drammen på mandag, sier Thörn fornøyd.

24-åringen deler rom med Ediana Dafé og Johanna Ahlm, og mange av hennes svenske lagvenninner er nysgjerrige på hvordan det går med henne i Glassverket.

– Det er mange som spør hvordan det går i Norge og hvordan klubben er. De fleste spiller i Danmark og har mest greie på den ligaen, men de vet faktisk mer om den norske ligaen enn jeg forventet, sier Thörn.

Sverige er direktekvalifisert til eget EM i 2016, så mens Norge og resten av Europa er opptatt med EM-kvalifisering, sparrer svenskene med de aller beste. I de tre omgangene mot VM-vinnerne fra 2013 i dag, vant Sverige de to første med 12-9 og 10-8, mens den siste ble tapt 8-9.

– Generelt så forsvaret «jättebra» ut hele tiden. Johanna Bundsen stod i målet de første 25, Filippa Idéhn de andre 25 og debutanten Martina Thörn den tredje. Alle stod bra. Særskilt moro var det med Thörn, sier landslagssjef Thomas Sivertsson til Svensk Håndboll.

Av Peter Tubaas