• Ane Landås Hovland med gips på armen igjen, men blir her godt tatt vare på av strekkollega Monica Iversen og osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk.

Dobbel uflaks for Hovland

05.10.15 // Ane Landås Hovland har slått opp bruddet i armen igjen og går glipp av mer moro både med landslaget og Glassverket.

Skrevet av petertu

Fjerdingby (glassverketelite.no): Ane Landås Hovland måtte bare sitte og se på at de andre jentene varmet opp til storseieren mot Rælingen søndag kveld.

– Det utrolig kjipt når jeg akkurat var tilbake og fikk beskjed om at det ikke skulle skje noe der igjen. Det blir ikke noe håndball denne måneden, og jeg er skikkelig lei av å sitte på sykkelen, sier hun.

17-åringen gikk glipp av to turneringer med LK98 i sommer og hele oppkjøringa med Glassverket. Etter det har hun rukket å debutere både i ecup, serie og NM. Men tre uker etter comebacket så var uhellet ute igjen, på trening i Drammenshallen på torsdag.

– Jeg skulle kaste meg etter en ball og landet feil på armen. Jeg kjente at det var vondt og byttet med Kari (Brattset). Det hovnet litt opp, men jeg fullførte treningen. Utover kvelden var det skikkelig vondt, sier ungjenta.

Fredag dro hun til legevakta på Drammen sykehus for å ta røntgen og endte opp med gips på armen, bare tre måneder etter forrige gang.

– Der fant de ut at det hadde blitt en ny fraktur i bruddet. Det var ikke like ille som forrige gang, men jeg visste ikke en gang at det var mulig. Jeg har hørt at det bare skal bli sterkere hvis du har hatt et brudd, sier hun.

Det er få obligatoriske Glassverket-kamper i oktober, men i stedet er det landslagsaktiviteter, og denne uka går Hovland glipp av LK98-samling på hjemmebane.

– Det er kjedelig å ikke få være med der, men jeg skal så klart dra og se på dem, sier linjespilleren.

I slutten av november spiller LK98 Scandiberico samtidig med A-landslagets Møbelringen Cup i Lillehammer-Gjøvik-området. Det håper Hovland å rekke.

– Det forutsetter at jeg blir tatt ut, men i så fall er det målet. Det er nesten to måneder til. Men jeg fikk beskjed om seks uker forrige gang også og da tok det ti. Jeg er forberedt på det verste, men håper det beste, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Fractured her arm – again
Last Thursday Ane Landås Hovland was unfortunate again. She fell on her arm while training with Glassverket and suffered a broken arm for the second time in three months.
– It’s a real pity, since I just came back and I was told that this was not likely to hapen again. I didn’t think it was that bad at first. I completed the session, but that evening it really startet hurting. I went to the emergency room and came back with plaster on my arm, she says.