• Emilie Christensen, Ane Hovland, Line Ellertsen, Marte Langeli og Line Andresen ute og går tur før Molde-kampen på søndag.

– Viking spiller en ambisiøs håndball

29.09.15 // Viking er motstander i onsdagens NM-kamp og er et av tre lag på åtte dager som Glassverket ikke har møtt i «nyere tid». Men treneren er mest opptatt av eget lag.

Skrevet av petertu

Turn og idrettsforeningen Viking er laget som skal forsøke å hindre Glassverket i å ta seg til kvartfinalen i cupen. Søndag var Molde motstander i serien og til helgen venter Rælingen. Tre nokså ukjente lag for mange.

– Vi spiller så mange kamper at vi ikke tenker for mye på hvem vi møter. Vi har nok med oss selv og synes vi har lagt ned en veldig god innsats i hele oppkjøringen og fått godt betalt for det i den første, hektiske delen av sesongen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

HUSK! Glassverket – Viking, NM 2015, 4. runde, Drammenshallen (Drammen), onsdag 30. september kl 18.00.

Viking ligger tredje sist på tabellen, uten poeng, men det er foreløpig bare spilt tre kamper i den nest øverste divisjonen.

– Det er et lag vi må ta på største alvor, samtidig som alle ser at det er en kamp vi bør vinne. Å si noe annet enn at vi bør vinne hjemme i Drammenshallen er vel nesten useriøst. Men det blir spennende å se hva de kommer med, sier Gabrielsen.

Viking tapte 22-34 hjemme mot Stabæk på søndag. Og Glassverket har naturligvis gjort et forarbeid her, som foran alle kamper.

– Vi har sett dem på video, og jeg vil si at de spiller en ambisiøs håndball. Det mest i øyenfallende er at de spiller noe utgruppert. Det kan være litt uvant. Men jeg tror vi skal klare å matche det på en god måte, så sant vi er «på».

I de to første seriekampene tapte Viking mot erkerivalen Fana og deretter mot Njård. Bergenserne har tatt seg til 4. runde i cupen etter seirer mot Stord og Fyllingen.

– Det er et lag som ikke har fått en altfor god start på sesongen. Men det er mange gode håndballspillere i Bergen og en del av dem er i Viking. Aller best kjenner vi Hege Vikebø på linja, som har spilt i eliteserien en årrekke, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas