• Lisa Forsberg Bernhardsen har vikariert på linja siden oppkjøringen startet.

– Glassverket er et utrolig proft lag

28.09.15 // Lisa Forsberg Bernhardsen har mest sannsynlig spilt sin siste Glassverket-kamp. – Jeg kommer til å savne jentene, sier hun.

Skrevet av petertu

Mot Molde var strekvikaren Lisa Forsberg Bernhardsen trolig på banen for siste gang for Glassverket, etter at hun ble hentet inn som en nødløsning da alle strekspillerne var skadde i sommer.

– Siden jeg har kontrakt ut måneden er det en teoretisk mulighet for at jeg spiller mot Viking på onsdag, men det er en del som skal til for å få det til. Mest sannsynlig står jeg over, sier 25-åringen til glassverketelite.no.

Og nettopp hverdagslogistikken er grunnen til at Forsberg Bernhardsen, som hadde lagt opp over ett år tidligere, var klar på at det kun var snakk om et gjestespill i Glassverket.

– Jeg har hatt to veldig morsomme måneder og kost meg sammen med gjengen. Men jeg har andre forpliktelser ved siden av håndballen som jeg vil prioritere. Nå merker jeg at det begynner å dra seg til med master og jobb, så jeg holder meg til planen, smiler hun.

Den tidligere Stabæk-spilleren har vært på banen i 18 av de 19 kampene Glassverket har spilt siden oppkjøringen startet.

– Høydepunktet var Györ-kampen. Den må jeg bruke for alt det er verdt, ler Forsberg Bernhardsen. – Jeg har også kost meg veldig under treningsleiren, på båtturen til Vestfjorden cup og når vi var hjemme hos Emilie i Bergen. Det sosiale er veldig bra, så jeg skjønner hvorfor jentene trives her i Glassverket, sier Fredrikstad-jenta.

Strekspilleren har ikke bare hatt det topp i Glassverket, men avslutter bokstavelig talt karrieren på topp også – tabelltopp.

– Jeg er helt sikker på at denne sesongen kommer til å ende råbra, og jeg er glad jeg fikk være en del av det. Det har vært veldig gøy å være med jentene i denne perioden. Jeg har blitt utrolig godt tatt imot, og jeg synes Glassverket er et utrolig proft lag, sier hun.

Og enten det er på treningsleir i Danmark eller på busstur til og fra Kristiansand var Lisa Forsberg Bernhardsen raskt oppe med skolebøkene.

– Jeg er ganske disiplinert av meg, så jeg har benyttet de mulighetene jeg har til å lese. Jeg har ikke tenkt til å ligge på sofaen nå når det blir slutt på håndballen heller. Jeg fyller nok tiden med noe annet. Men jeg har overhodet ikke angret på at jeg ble med. Jeg fikk kjent litt på det igjen og synes det har funket greit, sier hun.

Selv om Glassverket-eventyret bare varte i to måneder er det litt vemodig når det bare er to dager igjen av kontrakten.

– Det blir trist å ta farvel. Jeg vil savne jentene, og jeg håper vi holder kontakten. Jeg håper også å få tid til å dra på en del av kampene framover, sier Lisa Forsberg Bernhardsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: «Glassverket is a very professional team»
There is only two days left of Lisa Forsberg Bernhardsen’s two month contract with Glassverket. And she leaves the team on top of the league table.
– I am convinced this season will be a great one for Glassverket, and I was fortunate to be a part of it. I enjoyed the company of my team mates and they received me very well. I think Glassverket is a very professional team, she says.