• Line Bjørnsen jubler etter et av sine seks mål mot Molde.

Bjørnsen jublet høyest da Glassverket vant

27.09.15 // Inspirert av broren Kristian spilte Line Bjørnsen sin beste kamp i den lilla trøya da Glassverket slo Molde søndag kveld.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket måtte jobbe hardt for å riste av seg Molde, men de siste 20 minuttene var det rått parti og kampen endte 32-21.

– Det var skikkelig gøy at vi dro det i land på den måten. Vi skal jo normalt slå Molde, sier Line Bjørnsen.

Etter 14 minutters spill satte Hege Bakken Wahlquist inn 7-5, det som er mål nummer 2000 i serie og sluttspill for Glassverket etter opprykket.

Men Glassverket var for utålmodige i avslutningene og bommet mye, slik at det ikke stod mer enn 13-11 til pause, i en kamp mange forventet at Glassverket skulle dominere.

– Vi kom ikke så godt i gang, men jeg var egentlig aldri bekymret. Jeg visste vi var bedre enn det vi viste i første omgang. I andre omgang løper vi mer og skårer på en del kontringer, da klarer de ikke å holde følge, sier Bjørnsen.

Etter at serien startet har ikke Line Bjørnsen kommet til like mange avslutninger som i den strålende sesongoppkjøringen. Men mot Molde løsnet det skikkelig, og Stavanger-jenta ble toppskårer sammen med Kari Brattset med seks mål.

– Det er nok min beste seriekamp til nå. Jeg føler at jeg ikke har kommet til så mange sjanser tidligere, men i dag fikk jeg mange gode utspill. Det var godt å endelig få skåret noen mål, og det var ikke minst deilig med to poeng, smiler hun.

I går så hun broren Kristian Bjørnsen imponere med hele 11 mål for svenske Kristianstad mot Barcelona i Champions League. Det inspirerte 23-åringen.

– Det var supergøy å se han spille så bra i går. Jeg ble utrolig glad på hans vegne. Men jeg kjente litt på presset hjemmefra om at jeg måtte prestere jeg også, ellers glemmer de meg vel, spøker Bjørnsen.

Søsknene har mye kontakt, og før kampen fikk Line noen gode råd fra proff-broren.

– Han sa blant annet at jeg måtte starte tidligere på kontringene, og jeg var kanskje litt bedre på det i dag. Det er gøy at han følger med på hvordan det går, og vi ringes ofte, forteller Bjørnsen.

Med seieren sikret Glassverket seg fortsatt tabelltet i Grundigligaen. Trener Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med to poeng i den niende obligatoriske kampen på 32 dager.

– Jeg følte vi hadde kontroll etter et kvarter. Jeg var ikke så veldig bekymret i dag, sier Gabrielsen, som kunne konstatere nok en gang at han har mange spillere å ta av.

– Vi kan ikke forlange at alle spillerne er like gode hver gang, men i dag viste vi at vi er et lag og at vi alltid har andre som melder seg på. Det er spesielt gøy å se Trine Bronsta komme inn og gjøre akkurat det vi håper. Hun gjør to satsinger i dag og setter begge ballene kontant i mål, sier han.

Også Marte Langeli fikk slippe til i dag, og målvakten slapp bare inn ett mål i løpet av sine syv minutter på banen.

– Det er helt naturlig at ikke alle spiller like mye, men vi er helt avhengig av alle sammen, og det ser vi i dag, sier Gabrielsen.

PS! Linn Andresen fikk debuten sin for elitelaget til Glassverket og skåret ett mål på straffe.

Kampfakta: Glassverket – Molde 32-21 (13-11/19-10)
Grundigligaen 1516. Drammenshallen (Drammen), søndag 27. september 2015, kl 18.00.
Tilskuere:420
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg, Line Bjørnsen 6, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 6, Jeanett Kristiansen 5, Pia Christine Narvesen 2, Emilie Christensen 4, Trine Bronsta 2, Linn Andresen 1, Line Ellertsen, Ane Landås Hovland, Lisa Forsberg Bernhardsen.
Toppskårere: Kari Brattset og Line Bjørnsen, Glassverket 6 – Anniken Obaidli og Ines Khouildi, Molde 4
Tominuttere: Glassverket 2 – Molde 4
Gule kort: Glassverket 2 – Molde 2

Neste kamp: Rælingen – Glassverket (Grundigligaen), Marikollhallen (Rælingen), søndag 4. oktober 2015 – kl 1800.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Inspired Bjørnsen scores six
Glassverket needed some time to shake Molde off, but in the end the purple girls secured a solid win (32-21) against the newly promoted team Sunday night. Bjørnsen and Brattset were topscorers with six goals each.
– I was never really worried. Molde is a team we normally should beat, and I am glad it was such a big win in the end, Line Bjørnsen says.
Bjørnsen was inspired by her 11 goal-brother in Kristianstad’s Champions League match against Barcelona yesterday.
– I was really proud of his performance and I got some good advice from him before our game. I felt that I had to perform as well, to keep up with him in the family competition, Bjørnsen smiles.