• Ane Hovland (tv) var kjapt ute med å gi Linn Andresen en god klem etter debuten.

Andresen fikk drømmesjansen

27.09.15 // Linn Andresen (18) løp tilsynelatende uredd ut på banen til sin første elitekamp for Glassverket, men i magen herjet sommerfuglene.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det var fem minutter igjen av kampen da Linn Andresen fikk sjansen hun selv, og helt sikkert hele familien hennes, hadde ventet på, etter at hun ble tatt ut i troppen mot Molde.

– Det var fett, skikkelig gøy å få sjansen. Jeg tenkte bare at jeg måtte gi alt jeg har. Jeg følte ikke jeg hadde noe å tape. Men jeg hadde mye sommerfugler magen. Jeg har både gruet og gledet meg. Det var deilig å få det overstått, smiler Linn Andresen.

Debuten for elitelaget til Glassverket gikk strålende for Åros-jenta, som markerte seg umiddelbart med et par frekke pasninger til Kari Brattset.

– Det var gøy å få til litt med én gang. Jeg roet meg litt da. Alt i alt følte jeg det gikk bra, sier hun.

Og bare et par minutter ut i debuten fikk Linn Andresen ansvaret for å ta et straffekast. På 2. divisjonslaget har hun vært sikkerheten selv fra syvmeteren.

– Det var nervepirrende, men utrolig deilig da den gikk inn. Vi hadde ikke avtalt at jeg skulle ta straffer på forhånd, så jeg fikk beskjeden der og da, sier hun.

18-åringen har spilt på juniorlaget til Glassverket de to siste sesongene. Hun har trent lenge med A-laget og drømt om den sjansen hun fikk mot Molde.

– Ja, dette har jeg ventet lenge på. Jeg hadde på følelsen at jeg ville få prøve meg, men var aldri helt sikker. Da vi begynte å lede mer og mer fikk jeg et visst håp, Det var skikkelig deilig å få slippe til. sier hun.

Glassverket har sluppet til en rekke unge spillere i oppkjøringen og den første måneden av årets sesong. Linn Andresen er bare enda en bekreftelse på at det gror godt bak A-laget.

– Hun er en meget spennende spiller, en playmaker, som jeg håper fortsetter å ta nye steg utover høsten. Hun har trent med oss en stund, og er en kald og smart spiller, men kanskje litt for beskjeden ennå. Hun kan bli enda frekkere ute på banen, sier trener Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

English: Andresen got her A-team debut
Linn Andresen has patiently been waiting for a chance to play for Glassverket’s first team, and today her dream became reality. S
– I felt that I had nothing to lose. My stomach was filled with butterflies, but I felt that my performance was OK, she says.
She even got a chance from the penalty spot.
– It was nerve-wracking, but I was incredibly happy when the ball hit the back of the net, the 18 year old explains.