• Kenneth Gabrielsen ser fram til sørlandstur.

Forventer «trøkk» hos serielederen

23.09.15 // Glassverket reiser til løvens hule på torsdag, men der har de lilla hatt det riktig så gøy tidligere.

Skrevet av petertu

Glassverket leverte festhåndball sist laget var i Kristiansand og ledet på et tidspunkt med tolv mål mot sørlendingene, foran fullsatte tribuner i Aquarama.

– Med Vipers som serieleder er det enda mer feber i år. Alt tilsier at det er utsolgt igjen, og at vi møter et entusiastisk hjemmepublikum, så vi reiser til Kristiansand for å ha det moro, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Grundigligaen 1516: Vipers – Glassverket, Aquarama (Kristiansand), torsdag 24. september 2015, kl 19.00.

I fjorårssesongen vant Glassverket med 26 mål sammenlagt i de to seriekampene mot medaljefavoritten fra sør. Glassverket har aldri tapt i det som er en av landets fineste håndballhaller. Men i år er det serielederen som står på den andre banehalvdelen.

– Vi reiser til en av de absolutt tøffeste kampene vi får denne sesongen. Men vi har gjort et grundig forarbeid på dem og vet litt om hva vi har i vente, sier Gabrielsen.

Vipers har blant annet fått playmakeren Marta Tomac fra Byåsen, storskårer Ulrika Olsson fra Spårvägens HF, hardtskytende Mona Bruskeland fra Skrim og linjespiller Mathilde Kristensen fra Skive.

– De har virkelig truffet blink med fire nysigneringene sine. Alle de fire er med på å dra lasset. I forhold til i fjor har de flere enkeltspillere med ekstreme ferdigheter. De er soleklart bedre enn fjorårsutgaven, men selvsagt ikke uslåelige, sier Glassverket-treneren.

Glassverket har vunnet tre av de fire siste møtene med Vipers og tapte én av dem med ett mål. Foran fjerde serierunde ligger Glassverket på femte plass med fire poeng. Vipers har som eneste lag denne sesongen full pott etter å ha møtt de tre opprykkslagene Molde, Rælingen – og i forrige runde – Sola.

– Vipers spiller solid og enkel håndball, og det har gitt dem tre overbevisende seirer. Det er ikke rart det er fyr i teltet der nede nå. Men vi vet også hva vårt toppnivå er, så vi bare gleder oss, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:

Vipers: S-S-S
Glassverket: S-T-S
Siste kamp først.

Siste møter med Vipers:
2015 25/1 S 27-19 (GL, Aquarama)
2014 14/9 S 25-14 (GL, Drammenshallen)
2014 2/3 T 25-26 (PL, Drammenshallen)
2013 17/11 S 23-21 (PL, Aquarama)
2013 6/3 S 29-26 (PL, Drammenshallen)
2012 10/11 T 17-23 (PL, Karusshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

ENGLISH: Gabrielsen expects a tough match
Glassverket have never lost in Aquarama, but Vipers is top of the league after three consecutive wins against the promoted teams Molde, Rælingen and Sola.
– Kristiansand is on fire nowadays. They have three solid wins and we will meet a team that is supported by an enthusiastic home crowd and that really been successful with their new signings. Particularly four of them, Tomac, Bruskeland, Kristensen and Olsson play important roles in the team, Gabrielsen says.

Av Peter Tubaas

Tilbakeblikket
Vipers – Glassverket 21-23, 17. november 2013: Slik så det ut da Hege Bakken Wahlquist og Glassverket vant med to mål i Aquarama for to år siden.

Vipers – Glassverket 21-23, 17. november 2013: Slik så det ut da Hege Bakken Wahlquist og Glassverket vant med to mål i Aquarama for to år siden.

Vipers – Glassverket 21-23, 17. november 2013: Slik så det ut da Hege Bakken Wahlquist og Glassverket vant med to mål i Aquarama for to år siden.