• Landslagskamerater: Line Ellertsen og Ane Landås Hovland

Gjenforent på landslaget

22.09.15 // Tirsdag fikk Ane Landås Hovland beskjeden hun håpet på, at hun var tilbake på ungdomslandslaget sammen med Line Ellertsen.

Skrevet av petertu

Etter å ha mistet to mesterskap på rad, først ungdoms-OL, deretter EM, er Ane Landås Hovland nå tilbake i det gode selskap når LK98 samles i Drammen 5. – 9. oktober 2015.

– Det blir skikkelig moro. Det er ekstremt deilig å være tilbake, og jeg er veldig glad for at de tør å ta meg med igjen med én gang, sier Hovland til glassverketelite.no.

Hovland brakk armen i slutten av juni og veien tilbake var lengre enn hun først trodde. Men nå trener hun som normalt igjen, og 17-åringen har debutert både i europacup og i Grundigligaen i løpet av de siste ti dagene.

– Jeg gleder meg masse til å se jentene igjen. Jeg har savnet dem, sier Hovland.

En av jentene hun har sett litt oftere er lagvenninne på Glassverket, Line Ellertsen, som var en av de toneangivende spillerne under EM i Makedonia i august.

– Det er veldig gøy at begge blir tatt ut. Det er en stor fordel at vi spiller på samme lag også i klubb, mener Hovland.

Samlingen i Drammen er uten kamper, men det skal trenes hardt, og spillerne skal kjempe om å bli tatt ut til den årvisse turneringen Scandiberico, som går på hjemmebane i Norge i år.

Turneringen arrangeres parallelt med Møbelringen for A-landslaget i Oppland i slutten av november. LK98 skal der, som vanlig, møte Spania, Portugal og Sverige.

Kristin Nørstebø, som har vært nærmest A-landslaget den seneste tiden, ble ikke tatt ut til EM-kvalifiseringen mot Hviterussland i Trondheim og i Kaunas, Litauen i dag.

Ungdomslandslaget trenes av Kenneth Gabrielsen og Vigdis Holmeset.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Reunited on the national youth team
Glassverket’s 17 year old Line Ellertsen and Ane Hovland was both selected to represent Norway at a training camp for the national youth team in Drammen 5-9 October. For Hovland the nomination was especially important, after missing out on to consecutive championships due to arm fracture.
– I am really glad to be back and to join Line Ellertsen on the team. I have missed the girls, Hovland explains.