• Glassverket-spillerne kunne juble etter seieren mot Nordstrand.

Jublet etter å ha kvittet seg med «spøkelset»

20.09.15 // Da Glassverket skulle kvitte seg med «Nordstrand-komplekset», så gjorde de det ordentlig.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket tok sin første seier mot Nordstrand på hjemmebane etter at Oslo-klubben rykket opp for to år siden.

– Det var utrolig moro. Nå er vi kvitt spøkelset. Det er lenge til vi møter dem på hjemmebane igjen, men nå håper jeg at vi også tar dem på bortebane. Vi skal jo være bedre, mener Tiril Günther Merg, som til tider leverte storspill og ble kåret til banens beste.

For to sesonger siden klarte Glassverket med nød og neppe ett poeng mot Nordstrand i Drammenshallen. I fjorårssesongen vant Nordstrand stort. Ikke rart at det var en lettet stemning i garderoben etter kampen.

– Jeg har nok ikke kjent det like godt på kroppen som de som har vært lenger i Glassverket. Men det var surt å tape i fjor og veldig godt å ta seieren her i kveld, sier Kari Brattset.

Glassverket gikk rett opp i en 5-1-ledelse foran 650 tilskuere i Drammenshallen. Nordstrand bet seg fast bare noen få mål bak i en periode, men etter en sluttspurt tok Glassverket seg til pause med 18-12. Etter pause punkterte Glassverket kampen relativt tidlig, men uten å briljere.

– Vi får ikke alt til å klaffe i dag, men jeg føler vi har kontroll i hele kampen. Det som betyr noe nå er de to poengene, og så vet vi at vi har en del å jobbe med fram mot neste kamp, sier strekspilleren.

Glassverket fikk brukt mange spillere mot Nordstrand, blant annet Marte Søberg Moen, som debuterte da hun kom på banen et kvarter ut i andre omgang. Ane Landås Hovland debuterte også i Grundigligaen.

– Det eneste vi var ute etter i dag, var å vinne kampen. Det var godt å slå Nordstrand på hjemmebane. I tillegg var det fint å få et tosifret resultat og få rullert mye på laget, sånn som kampen utviklet seg, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Etter seieren mot Nordstrand er Glassverket oppe på femteplass på tabellen med fire poeng. På torsdag er det serieleder Vipers som står på menyen på bortebane.

– Det vet vi blir tøft. Men selv om vi vinner med ti mål i dag har vi mye å gå på. Jeg synes spesielt vi brenner mange sjanser. Men dette jobber vi med og jeg er sikker på at dette kommer etter hvert. Vi må regne med at det varierer litt fra kamp til kamp, sier han.

Kampfakta: Glassverket – Nordstrand 32-22 (18-12/14-10)
Grundigligaen 1516. Drammenshallen (Drammen), søndag 20. september 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 550
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 4, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 5, Jeanett Kristiansen 6, Marte Søberg Moen, Pia Christine Narvesen 4, Emilie Christensen 2, Trine Bronsta, Line Ellertsen 1, Ane Landås Hovland, Lisa Forsberg Bernhardsen 2.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 6 – Nerma Pandza, Nordstrand 7
Tominuttere: Glassverket ingen – Nordstrand 3
Gule kort: Glassverket 1 – Nordstrand 2

Neste kamp: Vipers – Glassverket (Grundigligaen), Aquarama (Kristiansand), torsdag 24. september 2015 – kl 1900.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Celebrated big win against Nordstrand
After one loss and one draw, Glassverket got rid of the «ghost of Nordstrand» with a strong 32-22 victory at home Sunday evening. Glassverket were in command from start to end, without showing maximum capacity.
– It is such a great feeling to beat Nordstrand, finally. It’s a while before we meet them at home again, but now I sincerly hope that we can beat them away as well. We should be the better team, player of the match, Tiril Günther Merg, says.