• De fleste spillerne er skadefrie og klare til innsats mot Nordstrand.

Gabrielsen friskmelder Glassverket

19.09.15 // Den første normale treningsuken på én måned har gjort et skadeskutt Glassverket godt foran neste kamp i Grundigligaen, som er mot Nordstrand på søndag.

Skrevet av petertu

Glassverket gikk inn i perioden med seks kamper på 18 dager med en rekke små og noen større skader, men har kommet seg gjennom første del av sesongen med fire seirer og to tap, hvorav det ene var mot Györ.

– Vi har tatt med oss gløden som ble skapt forrige helg og hatt en veldig fin treningsuke. Skadesituasjonen ser bedre ut enn på lenge. Men vi er jo vant til og forberedt på at det svinger hele tiden i det gamet her, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket har hatt sin første ordentlige treningsuke på én måned. Spillere med småskader er på full vei tilbake. Kristin Nørstebø er frisk i låret etter landslagsamlingen, og Emilie Christensen har ikke hatt noen tilbakeslag etter hodesmellen. I tillegg har Hege Bakken Wahlquist fått hvilt kneet sitt godt, og Ane Hovland er helt klar igjen etter sitt armbrudd og gjorde det bra i 2. divisjon på fredag – for å nevne noe.

Det nærmer seg også for Monica Iversen, som kan være kampklar etter sin langtidsskade i løpet av et par uker. Eline Rikartsen er fortsatt noe usikker til søndagskampen.

Glassverket har slått Nordstrand i to treningskamper i august og har to poeng på sine to første seriekamper. Nordstrand fortsatt har null, etter tap mot Sola og Rælingen.

– Nordstrand har kommet skjevt ut. Men de har gode målvakter og en bra sjuer, i det hele tatt mange gode spillere. De fikk en vanskelig start i fjor også, men kom veldig sterkt utover sesongen. Det kan de fort gjøre i år også, kommenterer Gabrielsen.

For Glassverket handler det uansett om å fokusere på seg selv. Innsatsen mot spesielt Györ sist søndag gir selvtillit og er noe å bygge videre på.

– Vi flyttet mange grenser mot Györ. Jeg tror alle jentene har lyst til å gjenskape den gløden så ofte som mulig. I den kampen viser vi hva som er mulig dersom kollektivet fungerer og skjønner hva som skal til. Det betyr ingenting om det er Györ eller Nordstrand som står på andre banehalvdelen, sier Glassverket-treneren.

I all lagidrett handler det meste om å ha hodet på plass. Når alle har den rette innstillingen samtidig, kan det bli farlig bra.

– Den riktige innstillingen må ligge i bunnen hele tiden. Først da kan vi begynne å snakke om taktikk og motstander. Vi tar med oss det vi lærte i helgen, og da bør vi kunne bite godt fra oss framover, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:

Glassverket: T-S
Nordstrand: T-T
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Siste kamp først.

Siste møter med Nordstrand:
2015 22/8 S 23-21 (TR, Sætrehallen)
2015 9/8 S 27-19 (TR, Slagenhallen)
2015 4/2 T 22-28 (GL, Drammenshallen)
2014 24/9 S 21-16 (GL, Bjørnholthallen)
2014 24/8 S 30-20 (TRE, Sætrehallen)
2014 23/2 U 24-24 (PL, Drammenshallen)
2013 27/12 S 31-30 (TR, Nordstrandhallen)
2013 10/11 T 24-31 (PL, Bjørnholthallen)
2013 14/8 S 26-21 (TR, Slagenhallen)
2012 11/9 T 27-30 (NM, Nordstrandhallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Players return after injury
The medical condition of Glassverket is looking better than for a long while, in the preparations for the Sunday league match against Nordstrand. Glassverket had quite a few injuries before the first part of the season, with six games in 18 days.
– Physically we have a better situation now than before the season started. It looks promising, but we know that injuries come and go. We took the enthusiasm from last weekend into the first ordinary training week for a month and have prepared well for the Nordstrand match, coach Kenneth Gabrielsen says.