• Line Ellertsen skåret ti mot Tønsberg Turn fredag kveld. Her fra sin første obligatoriske kamp for elitelaget i samme hall i starten av september.

Ellertsen-show da Glassverket 2 vant stort

18.09.15 // Anført av en svært opplagt Line Ellertsen ble Glassverket 2 noen nummer for store for Tønsberg Turn.

Skrevet av petertu

Til å være 17 år har Line Ellertsen virkelig levert varene på elitenivå i høst. Hun hadde derfor et visst forventningspress på seg da hun debuterte for Glassverkets 2. divisjonslag fredag kveld.

– Det er ingen tvil om at hun innfridde. Hun var veldig god. Ikke bare skåret hun ti ganger, men var nest sist på veldig mange også, enten det er innspill til strek eller utspill til kant. Hun var over alt og helt klart banens beste i kveld, sier Espen Rødevand til glassverketelite.no.

Glassverket vant til slutt 45-16 mot Tønsberg Turn, og det skjedde altså i samme hall hvor Line Ellertsen debuterte for A-laget i en obligatorisk kamp for bare drøyt to uker siden, nemlig i cupkampen mot Flint.

– Dette er en kamp hvor mange flere enn Line var gode. Vi fester grepet med en gang og styrer fra start til mål. Det er mange som melder seg på. Det handlet egentlig om at vi ville skåre så lenge vi klarte å holde konsentrasjonen oppe. Det var jentene flinke til, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen, sier Rødevand.

Også Ane Hovland sesongdebuterte for 2. divisjonslaget med sju mål. Glassverkets to LK98-spillere skåret altså 17 til sammen. Marte Moen utmerket seg på venstrekant med seks fulltreffere. 2. divisjonslaget er i praksis hele Junior Elite-satsingen til Glassverket og eldst på laget i dag var 19 år gamle Leona Williams. Glassverket hadde skåret 23 ganger allerede før pause.

– Vi er effektive framover. Det vi manglet i avslutningene i går, tok vi ordentlig igjen i dag. Men vi var faktisk litt for ivrige til tider, og med litt færre tekniske feil så kunne det blitt enda flere mål, sier Rødevand.

Glassverket tapte sin første kamp i serien og spilte uavgjort i den andre på torsdag. Dermed var dette årets første seier for ungjentene.

PS! Også Tønsberg Turn stilte et meget ungt lag på banen hjemme i Tønsberghallen i kveld.

Kampfakta: Tønsberg Turn – Glassverket 2 16-45 (8-23/8-22)
2. divisjon 2015: Tønsberghallen (Tønsberg), fredag 18. september 2015 kl 20.00.
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Celine Håkestad 4, Ane Hovland 7, Ida Gundhus Alexandersson 2, Leona Williams, Pernille Hyggen 5, Anna Riakhina 4, Anna Brekke 2, Marte Moen 6, Linn Andresen 5, Line Ellertsen 10.
Gule kort: Tønsberg Turn 1, Glassverket 2 2
Utvisninger: Tønsberg Turn 1, Glassverket 2 1

Av Peter Tubaas