• Matilde Johansen spilte nok en god kamp i 2. divisjon (arkivbilde).

Sesongens første 2. divisjonspoeng

17.09.15 // Ingen av lagene maktet å avgjøre da Glassverket 2 spilte borte mot Vikersund torsdag kveld.

Skrevet av petertu

De to siste minuttene fikk begge lagene to angrep hver i Modumhallen, men verken Vikersund eller Glassverket 2 klarte å avgjøre kampen til sin fordel. Dermed ebbet det hele ut med 18-18.

– Kampen kunne vippet begge veier på slutten. Men sånn kambildet ble, så må uavgjort være greit for begge lag, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

Glassverket leverte en sterk forsvarskamp og med en knakende god Thea Pedersen bakerst i første omgang stod det bare 8-8 til pause. Bakspiller Matilde Johansen var Glassverkets beste i sesongens andre bortekamp i 2. divisjon, men de lilla var ikke like gode til skåre mål som til å forsvare seg.

– Jeg synes vi har mye bra spill over hele banen, men vi kommer oss til litt for få gode sjanser. Vi blir for utålmodige og burde hatt litt mer is i magen. Derfor ender vi opp med litt for dårlige løsninger, sier Rødevand, som hadde Glassverkets nye trener Morten Larsen med som makker i dag.

Glassverkets 2. divisjonslag består av juniorspillere, mens Vikersund har et lag som er opp mot seks-syv år eldre i snitt.

– Med litt flere marginer med oss hadde vi vunnet i kveld. Men når vi spiller mot jenter som er så mye mer rutinerte på papiret, er jeg fornøyd med at vi presterer såpass bra. Dette er veldig god læring for oss, sier treneren.

Glassverket spiller ny kamp allerede i morgen. Da er det Tønsberg Turn som er motstander i Tønsberghallen, samme sted hvor A-laget vant stort i cupen for bare 16 dager siden.

– For oss går det helt fint å spille så tett. Vi kommer til å rullere mye på lage og lar en del andre spillere få sjansen i morgen, sier Rødevand.

Glassverket tapte med tre mål mot Fram i første serierunde sist fredag.

Kampfakta: Vikersund – Glassverket 2 18-18 (8-8/10-10)
2. divisjon 2015: Modumhallen (Vikersund), torsdag 17. september 2015 kl 19.00.
Glassverket 2: Thea Pedersen, Silje Meese Johannessen, Pernille Hyggen, Aino Bråten Lilleberg, Nora Emilie Egge Johansen, Celine Håkestad, Anna Brekke, Anna Riakhina, Andrea Charlotte Borge, Stine Louise Opseth, Matilde Johansen, Ida Gundhus Alexandersson, Marit Baastad Andersen.
Vi mangler foreløpig målskårere, beklager!

Neste kamp: Tønsberg Turn – Glassverket 2, Tønsberghallen (Tønsberg), fredag 18. september 2015 kl 20.00.

Av Peter Tubaas