• Kari Brattset tar godt vare på Györs Nycke Groot ved denne anledningen.

Tar med seg «råskapen» ut i Europa

16.09.15 // Til tider sterkt spill mot Györ og andreplass i Champions League-kvalifiseringen gjør at Glassverket er klare for å møte serbiske ZORK Jagodina i 3. runde i cupvinnercupen i november.

Skrevet av petertu

Med en sterk kamp mot Györ har Glassverket trolig satt seg skikkelig i respekt før laget reiser utenlands for sin første europacupkamp i nyere tid.

– Det blir kjempegøy å reise ut i Europa med Glassverket. Vi fikk rystet Györ litt i helgen, og det går sikkert noen rykter ned til Serbia om hvordan vi gjorde det. Jeg tror det passer oss godt å møte dem nå, og de er helt sikkert ikke bedre enn Györ, sier Kristin Nørstebø.

Det ble til slutt ni mål mellom lagene på søndag, men Glassverket ledet til et stykke ut i andre omgang, etter eventyrlig spill i en lang periode mot de tidligere Champions League-mesterne.

– Vi får selvtillit av det vi gjorde mot Györ. Vi skremmer dem litt og holder følge lenge. Vi har vist at vi kan holde et tålelig greit internasjonalt nivå. Det er ikke akkurat noen småjenter vi møtte i helgen, sier Kari Brattset, som til og med røk ut med rødt kort mot storlaget.

– Vi har et motto som heter «råskap,» og mot Györ viste vi råskap i alle ledd, sier Nørstebø. – Denne mentaliteten må vi ha i hver kamp. Vi har fortsatt litt å gå på, men vi må øve på å være like proffe inn mot hver kamp, fortsetter lagkaptein.

Og det handler naturligvis ikke om å være ufin ute på banen, men å ha den riktige innstillingen til hver kamp, uavhengig av motstander.

– Hadde vi vært litt mer rutinert, ville vi matchet Györ helt inn. Jeg tror dette bare starten på noe bra. Hvor langt vi kan nå aner jeg ikke. Jeg vet ikke hvor vi skal spille neste runde en gang, men å få sånn matching gir meg og alle de andre sinnsykt mye motivasjon til å fortsette å jobbe hardt og utvikle oss, sier Emilie Christensen.

Motstander i 3. runde av cupvinnercupen er altså ZORK Jagodina. Glassverket spiller hjemme helgen 14. – 15. november og borte 21. – 22. november. Det kan komme endringer, men kamper blir det, og trener Kenneth Gabrielsen tror Glassverket har en fair sjanse til å avansere.

– Vi er fortsatt sylferske, og det er mye rart som skjer når man er ute i Europa og spiller. Men vi har snakket om at vi bør ha som mål å spille Euroapcup også i 2016. Da må en runde videre, og det ser vi på som mulig, sier han.

ZORK står for Zenski omladinski Rukometni Klub (fritt oversatt: Ungdommens kvinnehåndballklubb). I følge hjemmesiden har ZORK Jagodina et helt nytt og ungt lag foran denne sesongen, men de klarte like fullt å vinne serieåpningen mot Kuceva med 30-27 på mandag.

– Kampene sist helg viser at vi kan hevde oss i Europa, så det passer oss veldig godt at vi skal ut og spille europacup senere i høst. Det blir skikkelig gøy, sier Tiril Günther Merg.

Jagodina ligger om lag 14 mil sør for Beograd og er nabobyen til Kragujevac. Laget var i cupvinnercupen også i fjor. Der ble de slått ut i nettopp 3. runde av Ferencvaros fra Ungarn, som ble Tertnes’ bane i runden etter. Glassverkets trenerteam er imidlertid langt unna å begynne å forberede den kampen ennå.

– Ja, det blir lenge til. Det er så mange kamper før den tid som betyr noe, sier Gabrielsen.

ZORK Jagodina har blitt nummer to i den serbiske ligaen i fem år på rad. De to siste bak naboene Radnicki Kragujevac, som fikk det tøft både i semifinalen mot Györ og i bronsefinalen mot Sercodak Dalfsen i Drammen i helgen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Readay for Europe
Glassverket faces the Serbian runner up from the last five seasons, ZORK Jagodina, in the next European match, which is the third round of the Cupwinners Cup. The matches will be played at home 14/15 November and away 21/22 November.
– The game against Györ this weekend gives us confidence that we can use in Europe. We kept up with them for quite a while and showed them that we can play at an acceptable international level, Kari Brattset states.