• Martina Thörn kan juble uttak til det svenske A-landslaget for aller første gang.

Måtte holde landslagsuttaket hemmelig

15.09.15 // Rett etter at Martina Thörn hadde levert en strålende kamp mot Györ på søndag fikk hun en oppringning fra et ukjent svensk nummer.

Skrevet av petertu

Det var den svenske landslagstreneren Thomas Sivertsson som ringte Glassverket-keeperen søndag kveld. Han ga henne nyheten om at hun er tatt ut til sin første A-landslagssamling – på Gran Canaria, 3.-11. oktober.

– Jeg ble «jätteglad» da landslagstreneren ringte, og litt overrasket, så klart. Men det er utrolig kult at jeg endelig får sjansen, sier Martina Thörn til glassverketelite.no.

For det å bli tatt ut på det svenske landslaget har vært en drøm for den 24 år gamle svenske målvakten i mange år.

– Ja, det stemmer vel det. En kompis minnet meg på det i går, at det faktisk er min barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det har nok ligget i bakhodet hele veien, men man tenker alltid at det er en lang vei dit og så er det så uvirkelig når man plutselig er der, sier hun.

Først på tirsdag ble den svenske landslagstroppen offisiell.

– Jeg fikk ikke lov til å si noe, selv om jeg har visst om det et par dager. Nå strømmer det på med meldinger. Det er veldig hyggelig, smiler hun.

Martina Thörn var på ungdomslandslaget i Sverige som 17-åring, men har ikke spilt for Sverige siden. Hun ble imidlertid lansert som en kommende svensk landslagsmålvakt allerede da hun ble klar for Glassverket i april i år.

– Det gikk ganske bra i VästeråsIrsta i våres, og jeg har blitt fortalt at landslagstreneren hadde meg på blokka allerede da. Han synes tydeligvis også at jeg har fått en bra start i Glassverket. Jeg har vel ikke vært på topp i absolutt alle kamper, men har vel vist at jeg har en viss kapasitet, sier hun.

Thörn er offensiv i tankegangen og er slett ikke fornøyd med bare å bli tatt ut på en A-landslagssamling.

– Nei, nå vil jeg dra ned til Gran Canaria og vise at jeg fortjener plassen. Det er fint at vi er der en hel uke, fordi man får god tid til å bli kjent med laget og trenger ikke å prestere over evne på den første treningen, sier hun.

Det blir ingen offisielle landskamper, men på samlingen i Fuerteventura skal Sverige måle krefter mot verdensmesterne fra Brasil. Og klarer Thörn å forsvare plassen på landslaget kan vi kanskje få se Glassverket-spillere på begge lag når Norge møter Sverige i Møbelringen Cup 29. november.

– Ja, det hadde vært utrolig kult om jeg fikk være med og spille mot Norge med Kristin Nørstebø eller andre fra Glassverket på det norske landslaget, ler Martina Thörn.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Now it’s your Thörn
Martina Thörn got a surprise call on Sunday evening. Head coach Thomas Sivertsson wanted to let her know that he had selected her for her first ever training camp with the Swedish national team.
– I am happy and surprised at the same time. To play for Sweden has been a dream since my childhood and now I will finally get the chance. It feels unreal. But I am not going as a tourist, I want to show them that I deserve a place in the team, she says.