• Emilie Christensen er sjeleglad for at hun fikk kom på banen mot Györ.

Rakk drømmekampen med et nødskrik

14.09.15 // Emilie Christensen holdt på å gå glipp av storkampen mot Györ, men ble friskmeldt i siste liten.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Emilie Christensen var jublende glad over Glassverkets prestasjon mot Györ – og samtidig lettet over at hun selv fikk med seg moroa.

– Dette er det største jeg har vært med på på en håndballbane. De første 40 minuttene var helt sinnsyke, sier Emilie Christensen til glassverketelite.no.

Bergensjenta fikk bokstavelig talt en på trynet mot Tertnes på onsdag og gikk ned for telling. Etter det følte hun seg sliten i hodet og dro på legevakta med team koordinator Knut Johansen i Drammen dagen etter. På treningen fredag fikk hun spilleforbud mot Sercodak Dalfsen i lørdagskampen.

– Det var tungt å få den beskjeden rett før vår første europacupkamp. Det kom noen tårer da, sier den ambisiøse 22-åringen.

Fra tribunen så hun Glassverket kvalifisere seg til finale mot Györ etter seieren mot Sercodak Dalfsen. Først et par timer før kampen på søndag fikk hun beskjed om at hun fikk lov til å spille.

– Jeg ble utrolig glad da de sa at jeg skulle få prøve meg mot Györ. Jeg var usikker på forhånd, men merket ikke noe til smellen i hodet verken på lørdag eller tidligere på søndag, så da var det ingen grunn til å holde igjen, sier hun.

Å holde igjen gjorde ikke Glassverket på banen heller. For den lille klubben fra Åskollen hadde store Györ i kne i lange perioder. Spillerne fikk en opplevelse for livet og mye nyttig lærdom. Tiril Günther Merg leverte en strålende kamp fra start, og Emilie Christensen fikk sjansen etter kvarteret. Hun skåret ett mål mot Györ, men skulle gjerne markert seg enda mer i kampen som endte med tap 21-30.

– Det er litt irriterende at vi gjør så mange juniorfeil på slutten. Det virker ikke så vanskelig når du sitter på benken, men så fort en kommer utpå ble det bare feil. Vi ble kanskje litt for feige, sier hun.

Men noen ganger kan man være fornøyd selv med tap. For alle som følger Glassverket var den sterke perioden mot et av verdens beste lag en opplevelse av de sjeldne.

– Jeg tror ikke Györ forventet at vi skulle være så gode. Og kanskje vi ikke forventet det selv heller. Men det viser hvilket toppnivå vi har. Vi ser også at topplag gjør enkle feil som vi kan straffe dem på. Nå vet vi at det vi holder på med er riktig. Klarer vi å gjenskape dette i serien, så blir det bra, sier Emilie Christensen.

Den imponerende forestillingen mot Györ i nærmere 40 minutter stiller stortapet mot Tertnes i et litt rart lys.

– Det er vanskelig å si hvorfor det svinger så mye. Men mot Györ spiller vi uten press, og kanskje vi må bli flinkere til å senke skuldrene og ikke tenke for mye. Vi må bare ta det som det kommer, sier Christensen, som regner med å trene for fullt denne uken.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Got ready just in time for the big match
After the head injury against Tertnes Emilie Christensen missed out on her first chance to play a European Cup match on Saturday and nearly missed the big match against Györ as well. But the medical team gave her the green light only a couple of hours before the game.
– I was so glad when I got the message that I could play afterall. This is the biggest experience I have ever had in handball. The first half was crazy, she laughs.
Christensen reckon she is back from injury now and expect to train normally again this week.