• Györ hadde uten tvil de beste kledde og mest høyrøstede supporterne i Drammenshallen i går!

Ingenting å tape mot giganten Györ

13.09.15 // Glassverket spiller mot Györ i kampen om å få møte Veronica Kristiansen i gruppespillet i Champions League.

Skrevet av petertu

Et 30-talls tilreisende supportere fra Ungarn kommer til å lage et ordentlig leven under søndagens gruppefinale i Drammenshallen. Det er lov å klype seg i armen når kampen mot Györ blåses i gang kl 17.00 i ettermiddag.

– Det blir helt sykt å møte Györ. Vi kan vel regne med å slite litt mer mot dem enn mot Dalfsen, men vi får ta det som det kommer. Vi må jo ha trua, ler 17-åringen Ane Landås Hovland, Glassverkets nest yngste spiller. Hun debuterte for elitelaget i går.

Billetter kjøper du her!

Györ tok seg til finalen med kalassifrene 41-13 mot Radnicki på lørdag, mens Glassverket måtte slite litt mer mot Sercodak Dalfsen.

– Det er greit å vite at vi har litt å gå på før møtet mot Györ. Det blir kjempegøy å møte et lag vi ser opp til. Spør du de som setter odds har vi ingen sjanse. Men alle kamper skal spilles. Det er mulig å være god på de enkle tingene. Det er like frustrerende for dem å slippe inn mål på kontra, som for oss, sier Kristin Nørstebø, som delte toppskårertittelen med Hege Bakken Wahlquist med ni mål mot nederlenderne.

Glassverket har vist hva som bor i laget når alle senker skuldrende samtidig. I sluttspillet i mai hadde de lilla selveste Larvik i kne.

– Jeg så litt på Györ mot slutten av kampen deres i går. De er gode, og vi vet det blir hardt. Vi får bare gjøre vårt beste, så får vi se hvordan det går. Vi kan ikke gjøre så mye mer enn det, sier Bakken Wahlquist.

Det står om en plass i gruppespillet i Champions League, hvor motstanderne heter Midtjylland, Hypo og Vardar. Midtjylland-proffen Veronica Kristiansen satt på tribunen og så sine gamle lagvenninner vinne mot Dalfsen og har ikke noe imot å møte søsteren Jeanett & Co i Champions League.

– Det hadde vært utrolig kult å få spille Champions League i Drammenshallen mot Glassverket. Men bare at Glassverket skal spille mot et sånt storlag i dag er jo veldig gøy, sier Veronica Kristiansen.

– Men Györ har stjerner på alle plasser og er jo et lag som bør kjempe i toppen av Champions League, så jeg tror dessverre ikke Glassverket har så stor sjanse til å vinne i dag. Men det er bare å gå inn i kampen med skikkelig «attitude» og aldri gi opp, smiler den tidligere Glassverket-kjempen.

Selv om ikke mange levner Glassverket en flik av en sjanse mot giganten fra Ungarn, kan hjemmelaget spillet helt uten press.

– Det er deilig. Det er ikke så mange ganger i året det er sånn, sier Kristin Nørstebø.

Trener Kenneth Gabrielsen ser bare muligheter.

– Vi har hatt en tøff periode med mye press på oss for å vinne. Mot Györ ligger alt presset på motstanderen, og det kan vi prøve å utnytte. Vi har ingenting å tape, sier han.

Og det er liten tvil om at for Györ er alt annet enn seier mot Glassverket helt uaktuelt.

– Györ er ikke bare bemannet for å ta seg til Champions League, men for å vinne hele turneringen. Det blir gøy å spille mot et annet topplag en Larvik, konstaterer Gabrielsen.

Dersom Glassverket ikke slår Györ venter ZORK Jagodina (Serbia) i 3. runde i Cupvinnercupen. Kampene spilles helgene 14-15 og 21-22 november.
Husk også kampen mellom Radnicki Kragujevac og Sercodak Dalfsen kl 14.30.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: – We got nothing to lose against Györ
Glassverket is up against a world class team in the final of the qualification tournament in Drammen this afternoon. The winner will join Veronica Kristiansen’s Midtjylland as well as Hypo and Vardar in the group phase of the Champions League.
– The pressure is on Györ. They are equipped not only to be a part of the Champions League, but to win the tournament. We got nothing to lose today, coach Gabrielsen says.
Györ is a favourite in everyone’s eyes.
– It’s going to be wild. It will be tougher than against Dalfsen, but we need to believe in ourselves, Ane Landås Hovland says. The 17 year old played her first A-team match for Glassverket yesterday.