• Kari Brattset, Kristin Nørstebø, Hege Bakken Wahlquist og de andre jentene jublet etter seieren mot Sercodak Dalfsen.

– Hadde en god følelse

12.09.15 // Glassverket tok seg til finalen mot Györ anført av svært opplagte Hege Bakken Wahlquist og Kristin Nørstebø.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Offensivt showet de to goalgetterne skikkelig med ni mål hver da Glassverket vant 26-21 mot Sercodak Dalfsen i semifinalen i sin kvalifiseringspulje.

– Jeg hadde en god følelse allerede før kampen. Jeg vet ikke helt hvorfor men det bare funket i dag. Jeg følte meg rolig og var sikker på at vi kom til å vinne, sier Hege Bakken Wahlquist,

Glassverket klinte til som de hadde lovet på forhånd og hadde 5-0 før nederlenderne klarte å skåre sitt første mål etter seks minutter. Da hadde Kristin Nørstebø allerede skåret tre av de fem første Glassverket-målene.

– Det var kjempegøy. Vi var kanskje litt «heit på grøten» i starten, men det gikk da inn noe av det, sier Kristin Nørstebø.

Hun mistet begge de første seriekampene på grunn av en lårskade, men nå er hun tilbake for fullt og viste hvor viktig hun er for laget.

– Jeg ble litt mer sliten enn jeg pleier å bli, men det går seg til. Fremover var det en del bra, men jeg er ikke helt fornøyd med forsvarsspillet mitt. Det gikk litt opp og ned i dag, men det er greit å vite at vi har litt å gå på også, sier Nørstebø.

Kampen så ut til å være avgjort på 15-8 til pause, men Serkodak Dalfsen var ikke enig i det og kjempet seg imponerende inn i kampen igjen og var bare to mål bak på 20-18. Men da Glassverket trengte det som mest kom to kjappe fra Kristin Nørstebø.

– Jeg er fornøyd med at jeg klarer å sette noen mål når det er jevnt og ekstra viktig. Det var veldig godt å få fire mål igjen. Hadde de kommet ett mål bak, kan man fort bli litt nervøs. Jeg tar på meg litt av skylda for at de klarte å komme opp i ryggen på oss igjen. Jeg har ikke spilt så mye treer i forsvar med Kari, så jeg går meg litt vill, sier Nørstebø.

To av de tre siste målene i kampen satte Hege Bakken Wahlquist i kassa. Og vestlendingen, som har slitt med murring i kneet i det siste og ikke helt fått spillet til å flyte, kom virkelig til sin rett i dag.

– Det betyr veldig masse. Jeg har lett etter godfølelsen. Når jeg fant den i dag var det skikkelig godt. Det blir fint å gå ut for å spise med familien nå, smiler Bakken Wahlquist.

Glassverket var ikke helt tilbake der laget var mot Byåsen og i store deler av oppkjøringen, men det begynte i perioder å likne på det spillet laget ønsker å spille.

– Vi har fortsatt mye å jobbe med, men det viktigste er at vi vinner vår første internasjonale kamp. Det er vi fornøyde med. I tillegg gleder vi oss ekstra mye over Hege Bakken Wahlquist, som viste internasjonalt høyt nivå, og vi ser også hvor viktig Kristin Nørstebø er for oss, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Györ slo Radnicki Kragujevak 41-13 tidligere på dagen, men ungarerne er ikke det eneste av de gjestene lagene som har norske spillere i troppen. Litt i skyggen av den norske superstjernene på Györ, finner vi faktisk en tidligere Byåsen-kollega av Guro Rundbråten, nemlig Astrid Mjøen Holstad, som irriterte seg over at Dalfsen kom skjevt ut mot Glassverket.

– Vi var litt trege i starten, litt som Byåsen som var her i forrige uke. Da ble det litt tungt å komme tilbake. Men i andre omgang spilte vi bra og alt i alt var det en godkjent kamp, synes Mjøen Holstad.

Kampfakta: Glassverket – Serkodak Dalfsen 26-21 (15-8/11-13)
Champions League, kvalifisering. Drammenshallen (Drammen), lørdag 12. september 2015, kl 19.00.
Tilskuere: 720:
Glassverket: Hege Bakken Wahlquist 9, Tiril Günther Merg 1, Line Bjørnsen, Kristin Nørstebø 9, Kari Brattset 2, Jeanett Kristiansen 3, Pia Narvesen, Martin Thörn, Trine Bronsta, Line Ellertsen 2, Ane Landås Hovland, Lisa Forsberg Bernhardsen.
Toppskårere: Hege Bakken Wahlquist og Kristin Nørstebø, Glassverket. Fabienne Logtenberg og Ana Pavkovic, Dalfsen 5.
Tominuttere: Glassverket 1, Dalfsen 1
Gule kort: Glassverket 3, Dalfsen 2

ENGLISH: – Had a good feeling
Hege Bakken Wahlquist and Kristin Nørstebø bot scores nine goals when Glassverket beat Sercodak Dalfsen of the Netherlands in the semi-final of the Champions League tournament in Drammen Saturday.
– I had a good feeling before the game. I don’t really know why, but I just had a feeling that we would win today. And I am very happy we did, Hege Bakken Wahlquist says.
– I am really glad that I am back and that I managed to score some important goals when we really needed them, Kristin Nørstebø adds. It was her first match after missing out on the two first league games of the season due to injury.