• Svette, men blide: Kristin Nørstebø og Jeanett Kristiansen på tampen av fredagstreningen.

– Vi skal kline til fra start

11.09.15 // Det er et knapt døgn til Glassverkets aller første europacupkamp. Men noen av spillerne har prøvd seg i Europa tidligere.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Fredag ettermiddag gjennomførte Glassverket en skikkelig siste treningsøkt før Sercodak Dalfsen er motstander i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen lørdag kl 19.

– Jeg synes vi hadde en bra trening i dag. Det er alltid fint å få en god gjennomkjøring før kamp. Vi gleder oss til europacup, smiler Kristin Nørstebø, dagen før den historiske Glassverket-dagen.

Hun er trolig tilbake etter skade før det som, for de fleste av Glassverkets spillere, er det første møte med europeisk motstand i tellende kamper.

– Men vi må huske på at det bare er en vanlig håndballkamp. Med det lille ekstra. Det er viktig at vi ikke overdramatiserer. Reglene er som før, det er like mange spillere og ballen er den samme, sier Nørstebø, som har spilt flere e-cupkamper for Stabæk.

En annen som har fått litt e-cuperfaring er Jeanett Kristiansen. Hun tilbrakte én sesong i Larvik og har også spilt Champions League for storklubben.

– Jeg synes det er veldig gøy å møte lag vi aldri har møtt før. Det er noe ekstra med e-cup i forhold til vanlige seriekamper, og det er ekstra gøy å spille ecup med Glassverket. Men vi må tenke og forberede oss som vi gjør foran alle kamper, sier Kristiansen.

Les hva Kenneth Gabrielsen tenker om reisen fra 1. divisjon til Champions League-kvalifisering her.

Glassverket leverte en dårlig generalprøve mot Tertnes på onsdag, og kampen har naturligvis vært et samtaleemne i etterkant. Men nå er spillerne sultne på å vise hva de egentlig står for på en håndballbane.

– Jeg håper alle senker skuldrene. Det er bare en håndballkamp, og det er helt vanlige mennesker som står på den andre banehalvdelen. Nå skal vi kline til fra start. Det skal Dalfsen få merke. Jeg tror alle er gira på å vise seg fram fra en bedre side nå, sier Jeanett Kristiansen.

Tidligere i ettermiddag hadde spillerne videomøte med trenerne, som alltid dagen før kamp.

– Det som gjør ecup-spesielt er jo at man ikke har spilt mot lagene før. Det er ofte stor forskjell å se spillere på video og møte de i kamp. Men vi føler vi vet litt om det spillet vi møter i morgen, sier Nørstebø.

Søndag venter enten serbiske Radnicki Kragujevac eller ungarske Györ, som Jeanett Kristiansen har møtt flere ganger tidligere med Larvik.

– Jeg spilte ikke så mye mot Györ. Men jeg husker godt en av kampene hvor jeg satt lenge på benken, men fikk komme inn og skåret nesten med en gang. Jeg skjøt i korthjørnet oppe, rett i krysset, forbi Katrine Lunde. Jeg glemmer ikke det så lett, smiler Jeanett Kristiansen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Full speed from start
The Glassverket players are eager to show their capabilities when Sercodak Dalfsen is their opponent in the team’s first ever European match on Saturday. Glassverket had a bad dress rehearsal in the League against Tertnes on Wednesday.
– We are going to give full speed from start. I think everyone wants to show that we are better than the performance in Bergen. We are really looking forward to meet European top teams this weekend, Jeanett Kristiansen and Kristin Nørstebø says.