• Line Bjørnsen, Line Ellertsen og Kari Brattset kan bare konstatere at Stine Skogrand og Tertnes var noen hakk bedre i kveld.

Alt gikk galt mot Tertnes

09.09.15 // Sol fra blå himmel var det eneste som varmet da Glassverket spilte borte mot Tertnes onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Bergen (glassverketelite.no): Et offensivt innstilt Tertnes vant 28-21 og påførte Glassverket nok et tap i Haukelandshallen.

– Vi kommer aldri inn i kampen. Vi kommer egentlig skjevt ut allerede fra start. Dette er for dårlig av oss, sier Pia Narvesen, etter det sure tapet mot medaljekandidaten fra Bergen.

Glassverket var bare ett mål bak da lagene møttes samme sted i mars. I august vant de lilla med 16 mål i en treningskamp. Da er det ikke så lett å forklare hvorfor man er så langt unna i dag.

– Jeg vet at alle jentene vil like mye, og man kan sikkert lete lenge etter en forklaring på hvorfor det ble sånn, men det er det ikke så lett å finne. Noen ganger blir det sånn, og da må vi bare prøve å lære av det, sier Narvesen.

Tertnes var best på alt og ledet 12-9 til pause. Litt selvransakelse i garderoben i pausen hjalp på humøret, men bergenserne hadde ikke tenkt å gi dette fra seg. Glassverket bommet på sine første muligheter i andre omgang, og da det stod 19-11 etter ti minutter var mye gjort.

– De hadde forberedt seg akkurat så godt som vi trodde. De klarte å ta oss på det vi er gode på, men vi klarte ikke å løse det. Da er det ikke så lett å vinne, sier Kari Brattset, som ble kåret til Glassverkets beste.

Med syvmålstap i Haukelandshallen gikk Glassverket på sitt største serietap, hvis vi ser bort fra møtene med Larvik, siden Stabæk borte i januar 2014 (22-29). Trener Kenneth Gabrielsen kunne helt sikkert tenkt seg en bedre presang på 40-årsdagen.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Jeg er litt overrasket. Det er nesten en totalkollaps. Forsvarsspillet er for flatt og det er lite dynamikk bakover. Framover virker det som spillerne er inne i hver sin boble. Det er bare små ting som er sporadisk bra, sier Gabrielsen.

Og noe som faktisk var bra, var at Line Ellertsen skåret sine fire aller første mål i Grundigligaen i kveld.

– Det var kjekt. Jeg turte endelig å gjøre ting skikkelig, ikke bare halvveis. Jeg får ta med meg det i hvert fall, sier Ellertsen.

Men målene var fattig trøst for 17-åringen som var like deppet som resten av Glassverket-spillerne etter kampen.

– Det var et utrolig surt tap. Det var lite energi i laget. Det var dødt fra start. Jeg vet ikke om det var fordi vi har tapt mot de før eller at vi tok for lett på det eller noe helt annet. Det er ikke godt å si, sier rogalandsjenta.

Glassverket har imidlertid ikke tenkt til å dvele lenge ved tapet i Bergen.

– Jeg følte det var stang ut hele kampen, og da blir det vanskelig. Men vi depper ikke lenger enn til i morgen. Da skal vi være «på» igjen, smiler Kari Brattset.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Tertnes – Glassverket 28-21 (12-9/16-12)
Grundigligaen 1516: Haukelandshallen (Bergen), onsdag 9. september 2015 – kl 1800.
Tilskuere:
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 2, Tiril Günther Merg 1, Pia Narvesen, Line Bjørnsen 1, Kari Brattset 4, Jeanett Kristiansen 7, Emilie Christensen 1, Line Ellertsen 4, Lisa Forsberg Bernhardsen 1.
Toppskårere: Stine Skogrand, Tertnes 8 og Jeanett Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Tertnes 2 og Glassverket 1
Gule kort: Tertnes 1 og Glassverket 2

SHORT IN ENGLISH: Everything went wrong against Tertnes
Glassverket lost for the first time this season with 21-28 against Tertnes in Bergen on Wednesday. There was nothing left of Glassverket’s well played handball from the pre-season games.
– They were well prepared and knew our strenghts, and we did not succeed with our countermoves, Kari Brattset says.
This was Glassverket’s biggest league loss since January 2014 (Larvik matches not included).
– It is difficult to find the right words. I am surprised. It was almost a collapse, coach Gabrielsen states.