• Lilly skjønte kanskje ikke så mye av det som foregikk, men var i hvert fall til stede da mamma Charlotte (bak) gjorde comeback mot Byåsen. Til venstre bestemor Tone og til høyre Pia Narvesen.

Lilly (5 mnd) så mamma gjøre comeback

06.09.15 // Charlotte Aasbø forsvant ut av troppen rett før seriestart i fjor. I går var hun plutselig tilbake igjen – og overrasket både seg selv og alle andre.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det ble jublet litt ekstra Drammenshallen i slutten av andre omgang, da Charlotte Aasbø entret banen for første gang siden treningsleiren i Polen for et drøyt år siden.

– Det var gøy, og det gikk jo greit. Men jeg var skikkelig nervøs. Det var nesten sånn at jeg håpet å ikke komme innpå, ler Aasbø, som ble mamma for første gang i april i år.

Hege Bakken Wahlquist startet som vanlig på venstre kant, men litt murring i kneet hennes gjorde at Kenneth Gabrielsen valgte å hente inn en superreserve på den plassen.

– Jeg stiller gjerne opp som vikar når det er behov for det og når jeg har muligheten, sier Aasbø etter det som var et overraskende comeback for mange.

– Jeg er litt overrasket selv også. Men jeg vet ikke om vi kan kalle det comeback riktig ennå, sier Aasbø.

27-åringen er en av de som var med Glassverket hele veien fra 2. divisjon og opp i Grundigligaen. I fjor ble hun «borte» rett før seriestart da hun ble gravid. I går storkoste hun seg da hun var tilbake i manesjen, men kom aldri til en avslutning i de fire minuttene hun var på banen.

– Hehe, nei, men å få spille fire minutter var greit. Jeg hadde ikke forventet noen ting. Ett innhopp og kanskje et mål hadde vært en bonus, men nå har jeg i hvert fall fått kjent litt på det, sier hun.

Om det ikke ble skåring i går så er uansett Charlotte og Jostein Ågedals store fulltreffer i år Lilly, som nå er 5 måneder gammel. Hun fikk naturligvis med seg mammas comeback – i bestemor Tones trygge armer. Og kanskje får Lilly se mamma i aksjon flere ganger i høst.

– Jeg har ikke snakket så mye med Kenneth om det ennå. Jeg har lyst til å spille, men akkurat nå har jeg ikke mulighet til å være med for fullt. Jeg har jo ei lita ei som krever sitt og en samboer som jobber i utlandet, så vi tar det litt som det kommer, sier Aasbø.

Det skorter i hvert fall ikke på motivasjonen for 27-åringen, som har åtte fulle sesonger bak seg i Glassverket.

– Jeg er med på treninger så langt det lar seg gjøre og synes det er gøy å være en del av gjengen. Det var stas å være med å ta to poeng mot Byåsen, smilte Aasbø før hun hastet hjem etter kampen i går.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Lilly (five months old) cheered for mummy in her comeback
Charlotte Aasbø left the team one year ago when she was pregnant with her first baby. Yesterday she made a suprising comeback for Glassverket.
– I am also surprised, but I am not sure if i would call it a comeback. It was great to be back, although I was very nervous. I am also glad that I can help, but I am not able to play handball full time yet, Aasbø states.