• Jublende glade Glassverket-jenter etter to strake seirer i Alta. Foto: May Britt Svendsen.

Hovland tilbake på banen

06.09.15 // Ane Landås Hovland var tilbake etter skade da Glassverkets juniorlag skaffet seg et best mulig utgangspunkt for neste runde i Lerøykvalifiseringen.

Skrevet av petertu

Glassverket spilte to kamper i Bossekophallen i Alta på lørdag og vant tosifret i begge kampene.

– Det var veldig viktig for å få en best mulig seeding i neste kvalifiseringsrunde, som går i midten av oktober. Nå møter vi ett lag som har blitt nummer én i sin gruppe og to toere, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

Felles for inngangen til kampene mot både Bossekop og Randesund var at Glassverket visste fint lite om begge.

– Vi visste i praksis ingenting. Derfor ble det lett å ha fokus på oss selv og gjøre det vi er gode på. Vi fikk bare ta det som måtte dukke opp, sier Rødevand.

Det startet jevnt mot vertslaget Bossekop og etter ti minutters stillingskrig stod det bare 2-2 i Alta. Men så skrudde Glassverket opp tempoet og gikk til pause med 10-3. Andre omgang hadde omtrent samme utvikling og kampen endte til slutt 22-10.

Thea Pedersen stod for det meste i mål og gjorde sine saker bra. Linn Andresen ble toppskårer med fem mål.

– Vi starter forståelig nok litt nervøst framover på banen, men spiller veldig godt i forsvar i hele kampen. Etter hvert gjør vi det vi skal gjøre også i angrep, og da blir det stor forskjell på lagene, sier trener Rødevand, som hadde med seg Tom Morten Svendsen som makker til Finnmark.

Mot antatt bedre Randesund litt senere på lørdag var kamputviklingen noe den samme, men med langt flere skårede mål. Det stod 6-6 etter ti minutter, men derfra og ut var det Glassverket som dominerte.

– Vi lar dem skyte litt for lett i starten, men så gir vi dem litt mer juling og da blir det lettere. Etter ti minutter så vi oss ikke tilbake. Det var en strålende gjennomført match, sier Rødevand.

Mot Randesund var det Silje Meese Johannessen som voktet buret og også hun leverte varene i en kamp som endte 26-16 i Alta.

Ane Landås Hovland fra Glassverkets elitelag spilte sine første kamper siden hun brakk armen i slutten av juni og viste at formen er på vei tilbake med syv skåringer og toppskårertittel i kampen mot Randesund.

I tillegg til Landås Hovland var Ida Gundhus Alexandersson tilbake etter sin albueskade. Både Hovland og Alexandersson fikk innhopp for Marit Baastad Andersen, som hadde hovedansvaret for jobben på linja.

Av Peter Tubaas